Reiner objasnio zašto je izbacio Pernara: ‘Neki ni nakon opomene ne shvate da treba čuvati dignitet Sabora’

Patrik Macek/PIXSELL

'Reagirao sam striktno po Poslovniku', kazao je Reiner

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner o glasio se o današnjem incidentu u Saboru te poručio kako vjeruje da je Ivan Perner postigao svoj cilj – ponovno se našao u centru pažnje.

Upitan je li trebalo doći do izbacivanja Ivana Pernara iz sabornice, Željko Reiner je kazao: “Naravno da nije jer takav inicident, kao i nečije incidentno ponašanje u sabornici, ruši ugled Sabora. Nadam se da je saborskim zastupnicima stalo do toga da oni koji su ih izabrali, a to su hrvatski građani, imaju visoko mišljenje o svojim zastupnicima i budu uvjereni da ih zastupaju na najbolji mogući način”.

“Reagirao sam striktno po Poslovniku, koji kaže na vrlo jasan način kako se vodi sjednica, kako treba i mora opomenuti zastupnika. To se nije često događalo na sjednicama Sabora, ali se događalo u ranijim sazivima.

Nažalost, neki zastupnici ni nakon opomene i oduzimanja riječi ne shvate da treba čuvati dignitet Sabora. Onda Poslovnik predviđa na to da ih se ukloni iz Sabora. Mislim da sam ja pokušao, kao i uvijek, biti vrlo objaktivan i pokušao zastupnike različitih stranaka vrlo pravedno svesti na temu o kojoj se radi. Radilo se o temi skidanja ili ne skidanja imuniteta trojici saborskih zastupnika”, pojasnio je Reiner, prenosi N1. 

Facebook Comments



Loading...
DIJELI