‘REKAO PA POREKAO’: Bandićeve izjave koje morate pročitati!

Facebook

Fasade su priroritet, broj jedan ovoga grada, tvrdio je tako u jednom od intervjua za Globus ne tako davne 2018. zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavljujući pompozno, i u svojem sada već prepoznatljivom stilu megalomanske planove za obnovu gradskih pročelja.

Vrijeme je učinilo svoje, Bandićev intervju pao je u zaborav, a Zagreb se prije nekoliko dana probudio u potresu koji je devastirao veliki broj građevina, te bez krova nad glavom ostavio mnoštvo građana koji se pitaju je li do ove katastrofe došlo i stoga što grad nije ulagao u ono što je bitno i hitno.

Da je obnova bitna i hitna, Bandić je i sam tvrdio u tom intervjuu koji datira iz siječnja 2018., navodeći kako se za obnovu već prijavilo 4000 objekata. Gdje je zapelo i što se u međuvremenu izgodađalo nitko ga nije pitao, no odgovor mora da se djelom krije i u silnim fontanama koje su nikle po Zagrebu.

Dok je Bandić gradio fontane, bolnice, škole, muzeji, građevine koje predstavljaju simbol glavnog hrvatskog grada ostajale su po strani, no, ni sada se to Bandića ne tiče previše. On naime svoje sugrađane optužuje da su sami krivi za razmjere štete potresa jer nisu ulagali u vlastitu imovinu.

“Vidim nove fasade, vidim skele, za mjesec dana će sve zgrade na ovom trgu biti pod skelama”, tvrdio je Bandić i u ožujku 2017. tijekom svečanog otvorenja sjevernog djela Britanca.



I u tom slučaju obećanje se svelo na radovanje ludom. I da, doista, Bandić je u pravu – krivi su građani, ne zato što nisu ulagali u svoju imovinu nego zato što su mu dozvolili da ne realizira svoja obećanja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI