Riječani uzalud nazivaju epidemiologa: ‘Istina je, broj trenutno nije u funkciji’

Screenshot

Osobe koje se u Primorsko-goranskoj županiji nalaze u samoizolaciji i po preporuci graničnih sanitarnih službi moraju se javljati dežurnoj epidemiološkoj službi posljednjih dana uzalud zovu na broj na kojem bi dežurnom epidemiologu trebale javljati svoje zdravstveno stanje, piše Novi list.

Na to je upozorio Đuro Josić koji se vratio iz Austrije u Opatiju te mu je na graničnom prijelazu Lupinjak sanitarni inspektor dao telefonski broj dežurne službe u PGŽ-u i naložio da se svakodnevno javlja epidemiolozima.

“Ušao sam na taj način u elektroničku evideniciju i zakonski sam obavezan javljati se dežurnom epidemiologu na broj koji sam dobio. Međutim, taj je broj stalno zauzet, pokušao sam i poslati poruku, no nikakvu povratnu informaciju nisam dobio. Dobro se osjećam, boravim u kući kako mi je rečeno i redovito mjerim temperaturu, no nemam koga obavijestiti o svom stanju”, rekao je Josić.

Dodao je da kao znanstvenik koji je neko vrijeme radio i na Odsjeku za biotehnologiju u Rijeci, smatra da to nije u redu, posebno što Hrvatska još uvijek ima sreću da kontrolira stanje s virusom. Kako piše Novi list, taj hrvatski znanstvenik trenutačno radi u laboratoriju u Beču.

Telefonski broj dežurne službe nije u funkciji

Iz Novog lista pokušali su nazvati broj kojeg je Josić dobio na granici, a koji je naveden na internetskim stranicama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a, no broj je neprekidno bio zauzet pa su potražili pojašnjenje ravnatelja zavoda prof. dr. Vladimira Mićovića koji je potvrdio da broj trenutačno nije u funkciji, no da će nove linije biti uvedene već danas.



“Riječ je o javnom broju na kojem je došlo do zagušenja s pozivima te u ovom trenutku uvodimo još tri nova broja mobitela, a formirat ćemo i poseban desk gdje će se na fiksnu liniju u razdoblju od 7 do 22 sata javljati naši djelatnici koji su posebno obučeni za ovaj segment”, naglasio je Mićović.

“Trenutačno je u PGŽ-u mnogo ljudi koji su pod nadzorom te nismo očekivali takvo zagušenje linije, a naši epidemiolozi osim telefonskog nadzora pritom obilaze i teren obrađujući kontakte zaraženih”, objasnio je Mićović za Novi list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI