RIJEŠEN JEZIVI SLUČAJ IZ 2011: Policija pronašla ubojicu starije žene, njeno tijelo pronašli u bunaru

Foto: Vlado Kos7Cropix Ilustracija

Zagrebačka policija ovih je dana dovršila kriminalističku obradu nad 63-godišnjakom, koji se sumnjiči za teško ubojstvo starije žene još 2011.godine priopćeno je u petak iz PU zagrebačke.

Sumnja se da je zasad neutvrđenog dana, u razdoblju od 12. listopada do 5. studenoga 2011. godine, na zasad točno neutvrđen način, iz koristoljublja, a s ciljem protupravnog prisvajanja nekretnine odnosno stana oštećene, najvjerojatnije na adresi stanovanja, usmrtio ženu posebno ranjivu zbog njezine dobi.

Potom je tijelo zamotao u tepih te ga prevezao na adresu na širem području Zagrebačke županije gdje ima vikendicu. Zamotano tijelo bacio je u bunar koji se nalazio u dvorištu vikend kuće, bunar zatrpao građevinskim otpadom i zemljom, a okno bunara maknuo i premjestio ispred vikend kuće, kako bi prikrio mjesto gdje se nalazio bunar”, navodi se u policijskom priopćenju.

Muškarac se sumnjiči za teško ubojstvo, krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Nestanak nesretne žene njezina obitelj prijavila je 2011. godine. Tek kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je ubijena, kao i gdje se tijelo nalazi.Nakon pet godina od prijave nestanka, osumnjičenik je krivotvorio i ovjerio dokumentaciju o kupnji stana, uz pomoć koje je prisvojio nekretninu ubijene žene u zajedničkoj stambenoj zgradi.

Tijekom provođenja sveobuhvatnog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su u protekle dvije godine došli do novih saznanja da se osumnjičeni 63-godišnjak može dovesti u vezu kao mogući počinitelj navedenih kaznenih djela, nakon čega su nastavili sa započetim intenzivnim kriminalističkim istraživanjem.

Temeljem tako prikupljenih saznanja, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke ishodovali su nalog Županijskog suda u Zagrebu za pretragu imanja osumnjičenika koje se nalazi na širem području Zagrebačke županije. U suradnji s pripadnicima MORH-a prekopano je dvorište te je pronađen bunar koji je osumnjičenik ranije zatrpao, kako bi prikrio mjesto gdje je bacio tijelo oštećene.

Unazad dva dana provedeno je iskapanje bunara, gdje je jučer, 22.  rujna, na dubini od sedam metara, pronađeno tijelo za koje se sumnja da je tijelo oštećene. Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu tijelo je ekshumirano i prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predali su osumnjičenog 63-godišnjaka pritvorskom nadzorniku dok su kaznenu prijavu podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI