‘ROĐE’ NA KANDIDACIJSKIM LISTAMA: Plenkovićev ujak, Milanovićev rođak, Orepićev brat… nastavi niz!

Na kandidacijskim se listama mogu učiti i neka prepoznatljiva prezimena...

Nekima je politika možda u krvi, a kada je već u obitelji, nekome od rođaka će poslužiti kao inspiracija. Imuni na to nisu ni Plenkovići ni Milanovići, Kerumi, ali ni mnogi drugi. Uoči lokalnih izbora koji se održavaju u nedjelju, na kandidacijskim se listama mogu učiti i neka prepoznatljiva prezimena.

Marko Raos ujak je premijera Andreja Plenkovića, a našao se na drugome mjestu liste HDZ-a za vijeće Makarske. Raos je želio izaći na izbore kao nezavisni kandidat, ali ga je navodno upravo Plenković od toga odgovorio kako ne bi naštetio HDZ-u. Plenkoviću je važno ostvariti što bolji rezultat u Makarskoj pa je ujaka navodno pridobio za svoju stranačku listu, javljaju 24sata.

Mlađi brat Vlaho Orepić neće pomoći starijem bratu Niki u borbi za Ploče. Bivši Mostov ministar unutarnjih poslova je ipak otišao na listu Mosta za Dubrovačko-neretvansku županiju pomoći Nikoli Grmoji u borbi s HDZ-om.

“Nije on moj brat, nego ja njegov pa ga moram slušati”, našalio se za 24sata Vlaho Orepić, dodavši da je lista za Ploče već bila popunjena pa je odlučio pomoći Mostu u županiji. Niko Orepić je kandidat udruge Škanj, iz koje je potekao i bivši ministar Vlaho. Niko kaže da su njih dvojica, iako su braća, potpuno različiti.

“Nije mi davao nikakve savjete, ali u životu općenito učimo jedan od drugog i od društva u kojem se krećemo”, rekao je Niko Orepić za 24sata.



Ante Milanović, rođak bivšeg premijera i šefa SDP-a Zorana Milanovića, u Sinju je pak kandidat za gradonačelnika SDP-a. On je monter u HEP-u koji je, kaže, godinama bio nezaposlen te zna kako je kad se zapošljava rodbina i uhljebljuje u gradu. Sad želi to promijeniti i izvesti Sinj na pravi put. U politiku se Ante Milanović uključio tek prije pet mjeseci i kaže da mu je čast što je kandidiran. Želi uvesti transparentnost u vođenju grada, a ne da se sve rješava na ručkovima. S poznatijim rođakom Zoranom Milanovićem u dobrim je odonosima, no kaže da mu nikada nije pomagao:

“Da je on meni pomagao, ne bih bio nezaposlen svih ovih godina. Takav je bio, a takav ću biti i ja. Mi smo u dobrim odnosima, a kad sam razmišljao o preuzimanju SDP-a u Sinju, rekao mi je da moram to učiniti jer netko mora preuzeti odgovornost, pa makar šanse za uspjeh na izborima bile male”, rekao je Ante Milanović za 24sata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI