RODITELJI UZNEMIRENI: Pogledajte ilustraciju u lektiri za prvašiće!

Društvene mreže

Dio roditelja nadovezao se na ovu objavu, prokomentiravši da je na naslovnici te knjige naslikan lovac s puškom, što također smatraju diskutabilnim

Djelo Zvonimira Baloga “Male priče o velikim slovima” dio je uobičajene lektire za one najmlađe koji tek upoznaju slova i moraju ih naučiti kako ona slijede abecednim redom. Odmah iz podnaslova koji nosi naziv ” Moja prva abeceda” jasno je da se radi o abecednoj slikovnici. Knjiga je napisana kroz pjesme, i to njih 30, a svaka daje uvid o velikim slovima. Pjesme su kratke i šaljive, kako je to Balog majstorski sročio, a svaka pojedina govori o jednom slovu. I ne bi tu bilo ništa problematično da u izdanju Školske knjige uz slova ne stoje i problematične ilustracije.

Na jednu takvu na Facebooku se požalila jedna majka čija je prvašica, učeći kroz pjesme slovo C uz pjesmu gledala na gomilu – cigareta. Čini se da ilustratorima na um nije palo primjerice cvijeće, a ne cigarete kojima u djelu namijanjenom prvašićima zaista ne bi trebalo biti mjesta.

Dio roditelja nadovezao se na ovu objavu, prokomentiravši da je na naslovnici te knjige naslikan lovac s puškom, što također smatraju diskutabilnim. Izdanje knjige o kojoj roditelji pišu na društvenim mrežama iz 1997. je godine.

16473632_1427409683970163_6590551811010977498_n

Facebook Comments



Loading...
DIJELI