Rojs: “Brkić kaže da predstavlja Hercegovce i Hrvate iz BiH. Ne predstavlja on nikoga”

screenshot

Stanje u HDZ-u za N1 televiziju komentirao je Ljubo Ćesić Rojs. Rojs je dao podršku Plenkoviću, ali je “oprao” njegove suradnike.

“Za mene je HDZ svetinja. Ja sam više puta izjavljivao da se HDZ počeo urušavati nakon 2004. godine. Uvijek sam glasovao za HDZ. Moja obitelj, nas jedno 20, morali smo se uslikati kako smo glasovali za HDZ. Poslao sam to predsjedniku Vlade kako smo glasovali za Tuđmanov i Šušukov HDZ”, izjavio je Ljubo Ćesić Rojs.

“Ja moram priznati da moram podržati Andreja Plenkovića. Pola suradnika oko njega – ja bih to smijenio, zatvorio. Svom prvom zamjeniku Milijanu Brkiću ili se mora ispričati ili ga smijeniti. Brkić je ušao u HDZ 2010. i kaže da predstavlja Hercegovce i Hrvate iz BiH. Ne predstavlja on nikoga. Nema desne i lijeve struje HDZ-a. Ima HDZ i program HDZ-a”, kaže Rojs.

“Ne možete se vi kao zamjenik predsjednika stranke baviti i proguravati ruski i srpski lobi u Hrvatskoj. Ne možete govoriti da govorite ‘Hvaljen Isus i Marija’, a gledate gdje ćete dovesti ruski plin u Hrvatsku. Mi smo ušli u NATO i Europsku uniju. Vi vraćate Hrvatsku na Balkan, a to je ono protiv čega se predsjednik Franjo Tuđman borio. On i ne poznaje predsjednika Tuđmana i ministra Gojka Šuška.”

Na pitanje tko je desna ruka premijera Plenkovića i je li to Vladimir Šeks, Rojs je odgovorio. “Ma ne, to su mediji. Ja mislim da Plenković nema ni lijeve ni desne ruke. On tu pokušava nešto sam napraviti. Morat će napraviti velike rezove. Gledao sam Plenkovića na posljednjem skupu HDZ-a u Ciboni. Bili su oko njega savjetnici. Oni su od početka bili u HDZ-u, no iza sebe nemaju djela”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI