Rojsu odgođeno odsluženje kazne. Ponovo je rekao: „Ja sam vojnik i krumpire gulim samo svojoj djeci!“

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

"Mene, koji sam čitav hrvatski obrambeni Domovinski rat proveo na terenu, nitko neće podcjenjivati. Ako treba, neka me zatvore, kao što su to učinili i sa nekim drugim hrvatskim braniteljima, pa čak i generalima", rekao je Rojs

General Ljubo Ćesić Rojs, koji se 31. srpnja 2017. trebao javiti Probacijskom uredu u Zagrebu na izvršenje pravomoćne kazne od godinu dana zatvora, koja mu je zamijenjena za rad za opće dobro, neće to učiniti, već će, kao što je i najavio, 5. kolovoza, kao i svake godine, otići sa suborcima u Knin, na obilježavanje još jedne obljetnice Vojno – redarstvene operacije Oluja, u kojoj je i sam sudjelovao. Naime, putem svoje odvjetnice Vesne Škare Ožbolt uspio je odgoditi izvršenje kazne, ali samo do 17. kolovoza, otkrio je Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.

Podsjećamo umirovljeni general nedavno je rekao da neće “guliti krumpire i mesti ceste”, već će radije otići u zatvor, iako je nevin osuđen.

Još jednom kažem – ja sam vojnik i krumpire gulim samo svojoj djeci! Mene, koji sam čitav hrvatski obrambeni Domovinski rat proveo na terenu, nitko neće podcjenjivati. Ako treba, neka me zatvore, kao što su to učinili i sa nekim drugim hrvatskim braniteljima, pa čak i generalima. Već sam ranije najavio da moram i ove godine na obljetnicu biti u Kninu i ako žele neka me tamo hapse. Međutim, došlo je priopćenje da se moram javiti ne 31. srpnja već 17. kolovoza, što ću i učiniti, ali i dalje ću se boriti za svoja prava”, rekao je Rojs za dnevno.hr.

Rojs je i dodao da mu je ova presuda namjerno dostavljena prije Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te da kao takva nosi i određenu poruku.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI