ROMI SU ZBOG PUCNJAVE RANIJE ZVALI POLICIJU: ‘To nam ne treba, rata nema. Ne trebaju nam ovakve tragedije, da nam žene i djeca stradavaju’

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U pucnjavi u naselju Parag u Međimurju ubijena je jedna žena, a pet osoba je ozlijeđeno, među njima i dvoje djece od kojih jedna djevojčica ima prostrjelnu ranu.

Svi ozlijeđeni zbrinuti su u bolnici u Čakovcu. Policija provodi istragu, umiruju ljude da je situacija u naselju sada osigurana, privedene su tri osobe koje se dovode u vezu s obračunom.

Ono što mnoge zabrinjava je informacija da su mještani okolnih naselja često upozoravali i prijavljivali rafalne paljbe koje su odjekivale iz ovog romskog naselja, a policija je u nekoliko navrata ljudima oduzela nezakonito vatreno oružje.

Predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurju Matjaš Oršuš kaže da su svi u naselju su šokirani.

Dnevno od anonimnog izvora upoznatih sa situacijom u naselju Parag, doznaje da se pucnjava u naselju često mogla čuti.



“Romi su to prijavljivali policiji, no policija od prijavitelja traži da točno pokaže počinitelja, no nisu ih mogli naći”, tvrdi i dodaje da oružja u naselju do prije nekoliko godina nije bilo.

“Nije ga bilo ni za vrijeme rata, neki Romi su sada lagano počeli nabavljati oružje pa legitimno izabrani ljudi u naselju nemaju toliku moć. Ovi s oružjem su jači. Tako dolazi do ovakvih stvari, to je veliko romsko naselje, to se događa i drugdje. Neka institucije rade svoj posao kako treba, lokalna samouprava također, to je najbitnije da se stvari počnu smirivati”, kaže.

“Sada imate situaciju da se proziva cijela romska zajednica, proziva se i čelne ljude koji u romskom naselju žele mir. Tako je to. Neki pričaju da su ti pojedinci koji imaju oružje poznati policiji, a zašto se prema njima postupa, ne znam”, tvrdi i napominje da čelnici Roma apeliraju da svi koji imaju predaju oružje.

“To nam ne treba, rata nema. Ne trebaju nam ovakve tragedije, da nam žene i djeca stradavaju”, kaže.

Dnevno je poslalo upit PU međimurskoj s molbom da im kažu koliko je incidenata u romskom naselju Parag zabilježeno u proteklo vrijeme, o kakvim se incidentima radilo te što je policija poduzela po tom pitanju.

Iz PU međimurske u međuvremenu javljaju da će danas u 13 sati načelnik Policijske uprave Ivan Sokač i voditelj Odsjeka za obradu kriminaliteta Službe kriminalističke policije, Zlatko Baranašić, održati izvanrednu konferenciju za medije gdje će prezentirati kriminalističko istraživanje vezano uz kazneno djelo “ubojstvo”, koje se dogodilo jučer, 24. kolovoza 2021. godine u Paragu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI