RONIOCI PRONAŠLI NOVE TRAGOVE: Jesu li bliže saznanja razloga nestanka Mateja Periše?

Foto: Screenshot Telegraf

Ronioci u Beogradu i u četvrtak pretražuju Savu u nadi da će naći bilo kakav trag vezan uz nestalog Mateja Periše.

Doznaju se nove informacije pa je tako Darko Kovačević iz Mreža za opasnost Srbije rekao da su detaljnom potragom “pronađeni neki tragovi” koji bi mogli odgovoriti na pitanje gdje je Matej ušao u Savu.

“U principu uvijek se tijelo traži nizvodno ako postoje informacije da je neka osoba na određenom području uopće ušla u vodu. Međutim, kako to sad nije potpuno potvrđeno, pronađeni su neki tragovi pa postoji osnovana sumnja da je ipak mjesto ulaska bilo mnogo više uzvodno, onda se krenulo odatle. To su neki osobni predmeti koji su pronađeni. Sada se istražuje svaka mogućnost, zaista svima je stalo da se ta mlada osoba nađe. Mi se svi i dalje nadamo da ćemo ga naći u nekim mnogo sretnijim okolnostima”, istaknuo je  Kovačević Blicu.

Naglasio je kako se ronioci suočavaju s izuzetno teškim i napornim poslom koji dodatno otežavaju loša vidljivost i niska temperatura.

“Na brzim vodama vidljivost je strašno loša. Doslovno na dužinu ruke ronilac ne može vidjeti i sve što se radi, radi se na dodir. Bilo bi nemoguće da se pretraži taj cijeli potez na dodir, to je dugotrajno. Drugo, što su sami vremenski uvjeti loši – ovo doba godine, temperatura vode koja je 5,6 stupnjeva i bez obzira na sva suha odijela i svu tehnologiju. Ronioci mogu izdržati 15, 20 minuta do pola sata maksimalno pa se mijenjaju. To je kao traženje igle u plastu sijena na tolikom području i onda se čeka neka, bilo kakva, konkretna situacija, kao što je ova jučer bila. Znači, pronađeni su neki tragovi, sužen je potez pretrage, međutim nažalost ili na sreću, ronioci nisu uspjeli ništa naći”, rekao je Kovačević.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI