RUMUNJ HTIO LJETOVATI U MEDULINU PA SU GA PREVARILI! Policija upozorava na oprez kod unajmljivanja preko društvenih mreža

Foto: Cropix

Nakon što je državljanin Rumunjske dogovorio smještaj za odmor u Medulinu putem društvene mreže, pulska policija ustanovila je kako se radi o prevari. Stoga, građane upozoravaju na dodatan oprez.

Rumunj je 23. srpnja dogovorio najam kuće za odmor te je osobi uplatio više tisuća kuna. Kada je došao na adresu na kojoj je trebao ljetovati, osobe s kojom je dogovorio ljetovanje nije bilo i prestala mu se javljati na pozive, priopćila je policija o situaciji turista.

“Građanima se preporuča da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj te da provjere ima li za određeni smještaj ima recenzija korisnika. Također je potrebno pripaziti da li je osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna. Iznajmljivač bi se trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi osobni podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internetsku stranicu putem koje se oglašava”, naglašava policija.

“Ukoliko su u mogućnosti, savjetujemo građane da prije uplate novca obave i detaljnije provjere putem nadležnih institucija kako bi se uvjerili da se određena nekretnina doista iznajmljuje te da je osoba ili agencija koja oglašava najam doista za to i ovlaštena. U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192”, ističu i upozoravaju na dodatan oprez.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI