RUSI RAKETIRALI ŽELJEZNIČKU POSTAJU ZA EVAKUACIJU LJUDI: 30 je mrtvih i više od 100 ozlijeđenih! Opet raketirana i Odesa

Foto: Reuters/Twitter

U ruskom raketnom napadu na željezničku stanicu u Kramatorsku u petak prijepodne ubijeni su i ranjeni deseci civila, tvrdi guverner Donjecka. Prema riječima Pavla Kirilenka, na stanici su u trenutku napada bile tisuće civila koje su čekale evakuaciju u sigurnija područja Ukrajine.

Rusija je stanicu pogodila s dvije rakete. Lokalni mediji javljaju da je ubijeno više od 30 civila, a ozlijeđeno najmanje stotinu. Na prvim videosnimkama s mjesta napada vide se ubijeni civili na tlu između brojnih ruksaka i putnih torbi.

“Ukrajina ima oko 7000 ostavljenih ruskih leševa u mrtvačnicama i hladnjačama u željezničkim vagonima, navodi ukrajinski dužnosnik za Washington Post. Oleksij Arestovič, savjetnik šefa ukrajinske predsjedničke administracije ispričao je da je brojka njegove vlade od 18.600 mrtvih Rusa utemeljena na ukrajinskim izvješćima s bojišta i presretnutim ruskim vojnim komunikacijama. Ukrajina je trećeg dana invazije pokušala vratiti tijela 3000 ruskih pripadnika, rekao je. Kaže da su Rusi odgovorili: “Ne vjerujemo u takve količine. Nemamo ovaj broj. Nismo ih spremni prihvatiti”. Ukrajina je više puta predlagala razmjenu, rekao je Arestovič, ali “oni o tome ne žele razgovarati”.



Vlasti Odese javljaju da je u zadnjih nekoliko sati crnomorska luka bila meta raketnih napada. Pogođeni su infrastrukturni objekti u regiji Odesa, napisao je gradski dužnosnik na Telegramu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI