RUSIJA POVUKLA VELIKI POTEZ: Zarobljeni Hrvat stiže kući! Objavljen i jedan vrlo zanimljiv podatak

Foto: Guliver/REUTERS/Alexander Ermochenko

Rusija je oslobodila 10 ratnih zarobljenika zarobljenih u Ukrajini, uključujući i jednog hrvatskog državljanina, objavio je neimenovani saudijski dužnosnik, a prenosi Guardian.

Među oslobođenim zatvorenicima su i američki, britanski, švedski i marokanski državljani, rekao je dužnosnik za Reuters, a njegove riječi prenijeli su brojni svjetski mediji.

Oslobađanje je, otkrio je, uslijedilo nakon posredovanja saudijskog prijestolonasljednika Mohammeda bin Salmana dodajući da je zrakoplov sa zatvorenicima sletio u Saudijsku Arabiju.

Dužnosnik je za Reuters rekao kako su među oslobođenim zatvorenicima i američki, britanski, švedski i marokanski državljani.

Njegove su riječi prenijeli brojni svjetski mediji.“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova obaviještava kako je hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg, zarobljen u Ukrajini u travnju, danas oslobođen te će sutra biti u Hrvatskoj.

Vlada Republike Hrvatske, zajedno sa Službom vanjskih poslova, od prvog dana predano je radila i surađivala s ukrajinskim tijelima na oslobađanju Prebega, a to je bila i tema razgovora predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića s ukrajinskim državnim vrhom, pri njegovom posjetu Ukrajini u svibnju. Ovim putem zahvaljujemo i Saudijskoj Arabiji i prijestolonasljedniku Mohammedu bin Salmanu na zalaganju, kao i ukrajinskoj strani na suradnji i svesrdnoj pomoći u rješavanju ovog slučaja”, poručili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI