RUSKI ŠPIJUNI U DIPLOMACIJI: Francuska otkrila šest, a poljska jednog ruskog i dva bjeloruska obavještajca

Francuska je protjerala šest ruskih diplomata za koje se ispostavilo da su tajni agenti. Poljska je objavila kako su uhitili jednog ruskog i dva bjeloruska špijuna, prenose agencije.

Nakon duge istrage, franucuske vlasti razotkrile su rusku obavještajnu službu, priopćilo je ministarstvo u ponedjeljak navečer, a prenosi Reuters. Televizija Franceinfo objavila je da su istrage o agentima trajale nekoliko mjeseci. Francuski ministar unutarnjih poslova istaknuo je na Twitteru kako je riječ o “značajnoj protuobavještajnoj operaciji”.

“Podaci protuobavještajne agencija ukazuju da je osumnjičeni prikupljao, na zahtjev ruskih obavještajnih službi, informacije o borbenoj spremnosti poljske vojske i snaga NATO-a”, poručio je priopćenjem glasnogovornik Poljskih specijalnih snaga Stanislaw Zaryn.

“On je ruski državljanin koji je živio u Poljskoj 18 godina i bavio se poduzetništvom”, dodao je Zaryn. Uhićeni Bjelorusi pokušavali su identificirati strateški važne objekte za poljske obrambene kapacitete, dodao je.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI