RUSKI VELEPOSLANIK OBJAVIO NEPRIMJERENE KARIKATURE: Odgovorila mu francuska diplomacija

Foto: EPA/YOAN VALAT

Veleposlanik Ruske Federacije u Parizu Aleksej Meškov nakon objave karikatura na društvenim mrežama, pozvan je u francusko ministarstvo vanjskih poslova. Tamo mu je poručeno kako su takve objave neprihvatljive.

“Te objave su neprihvatljive. Jasno smo danas to rekli veleposlaniku Rusije Alekseju Meškovu”, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova.

Objave su u međuvremenu obrisane. Jedna karikatura prikazivala je građane Europe na koljenima kako ližu stražnjicu Ujaka Sama. “Takva je europska solidarnost”, stajalo je uz karikaturu.

Druga pak je karikatura prikazivala Europu kao bolesnika na ležaju kojoj njezini mučitelji, Sjedinjene Države i Europska unija, infuzijom ubrizgavaju tvari kao što su “neonacizam”, “rusofobija” i “covid-19”.

“Trudimo se održavati zahtjevan dijalog s Rusijom” no ovakvi “postupci potpuno su neprimjereni”, objavilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova.Rusko veleposlanstvo potvrdilo za francusku agenciju France presse objavio je “da je sadržaj objavljen na Twitteru bio predmet razgovora među drugim temama”.

Ruski veleposlanik “upozorio je francuske kolege na provokacije i vandalske poteze usmjerene na ruska diplomatska predstavništva” u Francuskoj”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI