RUSKI VOJNIK SE PREDAO UKRAJINCIMA: ‘Demoralizacija je kolosalna, Rusi odustaju’

Guliver image/AP Photo/Efrem Lukatsky

Ruski vojnik Miša predao se u borbenom tenku ukrajinskoj vojsci za 10.000 dolara i ukrajinsko državljanstvo. Njegov zapovjednik prijetio mu je i smrću, piše Daily Mail.

Ukrajinski ministar unutarnjih poslova Viktor Andrusiv kazao je kako je ruski vojnik kontaktirao ukrajinsku nacionalnu policiju i dogovorio mjesto za njihov sastanak.

“U Nacionalnoj policiji identificirali smo telefone koje koriste Rusi. Na ovim telefonima redovito šaljemo SMS poruke s informacijama o tome kako se predati i predati opremu. Miša nas je kontaktirao prije nekoliko dana. Proslijedili smo informaciju o njemu ukrajinskoj vojnoj obavještajnoj službi. Miša nije vidio smisao ovog rata. Rekao nam je da su gotovo ostali bez hrane, vojno upravljanje je u kaosu i praktički ga nema. Demoralizacija je kolosalna. Rusi odustaju!”, rekao je Andrusiv.

Ukrajinska vojska odabrala je mjesto gdje će se vojnik predati i upotrijebila je dron s kamerom kako bi se uvjerila da nije riječ o zasjedi. Specijalne snage tada su zadržale Mišu, koji je ležao licem prema dolje s podignutom rukom dok se predavao.

Andrusiv je istaknuo i kako je Miša sada zarobljenik u “udobnim uvjetima koji uključuju TV, telefon, kuhinju i tuš”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI