Ruža Tomašić iz Strasbourga: ‘Sramotan je propust policije, koliko još nedužnih žrtava mora stradati?’

screenshot

Povodom terorističkog napada u Strasbourgu portalu Direktno javila se hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu, Ruža Tomašić.

Prema dostupnim informacijama, svi naši europarlamentarci su na sigurnom. Oni u Strasbourgu borave ovoga tjedna na sjednici Europskog parlamenta.

Biljana Borzan je sinoć objavila da je u kontaktu sa svim našim zastupnicima, a da jedino nije uspjela doći do Ruže Tomašić.

Tomašić se javila portalu Direktno.

“U vrijeme napada bila sam u Europskom parlamentu sa svojim asistenticama, nakon čega smo pješice otišle do obližnjeg hotela na božićni domjenak ECR kluba zastupnika”, kaže Tomašić te govori o tome kakva je sada sigurnosna situacija.



“Sve je u redu, svi smo na sigurnome. Mislima i molitvama sam sa nevinim žrtvama ovog zvjerskog čina i njihovim obiteljima”, dodaje. 

Komentirala je informaciju koja se pojavila, a ta je da je napadač bio na listi potencijalnih terorista te su ga pratile obavještajne službe. 

“Sramotan je policijski propust koji se dogodio u slučaju napadača koji je identificiran kao od prije poznati radikalizirani islamist, ali nažalost nije iznenađujući. Samo se pitam koliko će se još ovakvih i sličnih napada morati dogoditi da oni na odgovornim pozicijama shvate da je pristupu u rješavanju ovog problema potreban radikalni zaokret”, zaključuje Tomašić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI