RWE PREVARA NA MOJEM KUĆNOM PRAGU: Nakon lažnog predstavljanja i ‘odlične’ ponude, agentica povukla drastičan potez!

Flickr

RWE je u prošlosti optuživao HEP da sabotira slobodno tržište prodaje električne energije.

Kao novinar, ne samo da sam imao prilike čitati o vijestima u kojima se građane upozorava na razne oblike prevare ili lažnog i krivog oglašavanja, nego sam ih nekoliko i napisao.

Prije samo nekoliko dana, portal Dnevno prenio je upozorenje policije o raznim oblicima prevare starijih osoba, koji su si doista dali truda i izmislili su razne likove i scenarije kako bi bili što uvjerljiviji. Čitajući upozorenje policije o tim prevarama, pomislio sam “kako je moguće da netko može tako nešto izvoditi?” Bio sam jako znatiželjan kako to izgleda u stvarnosti.

Nažalost, želja mi se ostvarila te sam imao prilike svjedočiti sličnom događaju u domu svojih roditelja (barem djelomično). Naime, djelatnica tvrtke RWE pokucala je na vrata njihovog doma. Tvrtka RWE ima pravo nuditi svoje usluge za plaćanje struje, nema nikakvog problema u tome. Ne tvrdim da je riječ o prevari ako ponude bolju cijenu, tržište je slobodno i svaka tvrtka na to ima pravo. Ali, kada agentica dotične tvrtke počne govoriti kako je potrebno potpisati ugovor i lažno predstavi svoju tvrtku kao tvrtku koja se odvojila od HEP-a (kao podjela HPT-a na HP i HT), koja je od HEP-a preuzela dužnost naplaćivanja, tu stvari prestanu biti “slobodno tržište” i u najmanju ruku postanu lažno oglašavanje. Djelatnica je, naime, tvrdila kako nije moguće plaćati struju HEP-u.

Ne bih ni znao o čemu se radi da nisam igrom slučaja bio u stanu roditelja i da moja majka nije postala sumnjičava. Zbog njezine sumnje razgovor i ponuda pretvorili su se u u vrlo neugodnu raspravu i  posprdno ismijavanje ljudi koji samo žele znati kome će i što platiti ako potpišu ugovor. Zanimljivo je da čim smo moj otac i ja stili u gsobu, promijenio se ton razgovora te je agentica zauzela defanzivan stav inzistirajući da možemo provjeriti gdje ona radi i slično. Naravno, jednostavnom Google pretragom doznao sam da je riječ o privatnoj kompaniji, koja nudi usluge prodaje električne energije.

Nedugo nakon što smo ju prozvali za to, odlučila je ipak napustiti dom mojih roditelja, ali je svejedno posprdno dovikivala uvrede. Ako ništa, moji roditelji su sigurni da nikada neće plaćati usluge tvrtki RWE.



Da se dotična predstavila kao djelatnica privatne tvrtke i ponudila bolje uvjete od HEP-a, svejedno nisam siguran bi li moji roditelji prihvatili ponudu, ali barem bi imali sve činjenice, a njihova odluka bila bi upravo to – njihova. RWE je u prošlosti optuživao HEP da sabotira slobodno tržište prodaje električne energije. Ako su ovo taktike tvrtke RWE, da se pronalaze građani koji su “sami kod kuće” i ponude im se lažne informacije, a ako bi sabotaža tržišta spriječila ovakvo lažno predstavljanje, možda i nije tako loša ideja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI