S KRALJICOM ODLAZE I NEKI NJEZINI OMILJENI BRENDOVI? Kralj Charles III. mora odobriti tko će dalje imati kraljevski pečat

Foto:Instagram

Nakon smrti kraljice Elizabete II. postavlja se pitanje što će se dogoditi s njezinih 600  omiljenih brendova. Naime, oni bi mogli izgubiti “kraljevski pečat”. Ne odobri li ih novi kralj, u roku od dvije godine morat će ukloniti taj pečat.

Čajevi Fortnum and Mason, baloneri Burberry, čokolada Cadbury pa čak i metle i pseća hrana nalaze se među proizvodima koji bi mogli izgubiti kraljevski prestiž. Pečat je znak kvalitete. Oni koji na njega imaju pravo mogu otisnuti kraljevski grb na svoje proizvode, pakiranja, staviti ga u oglase, radne prostore i na vozila.

Iako je to teško izmjeriti, nekima sigurno kraljevsko odobrenje povećava prodaju. Ako ne dobiju odobrenje novog kralja Charlesa III., koji je dosad imao svojih 150 brendova s prinčevskim odobrenjem, u roku od dvije godine morat će ukloniti oznaku da su preferirani dobavljač suverena.

Neki od njih su im bili zajednički. Fortnum and Mason, na primjer, za novo odobrenje vjerojatno ne mora brinuti jer je njihov čaj voli i Charles.

“Ponosni smo što imamo pečat Njezina Veličanstva od 1954. godine i što smo opskrbljivali kraljevsko kućanstvo za njezina života”, priopćili su iz te londonske tvrtke. Taj se čaj proizvodio još za vrijeme kralja Eduarda VII., Elizabetina pradjeda.Razloga za brigu nemaju ni u Barbouru, kompaniji koja je bila službeni kraljičin dobavljač vodootporne i zaštitne odjeće, jer ih koristi i kralj Charles III.

Jedan od brendova koji je kraljica voljela je i Dubonnetov aperitiv temeljen na vinu, ključan sastojak Elizabetina omiljena koktela s Dubonnetom i džinom.

No, Luner, koji je kraljicu opskrbljivao poznatim ručnim torbicama, mogao bi izgubiti dragocjenu etiketu.

I robe široke potrošnje mogu dobiti kraljevsko odobrenje poput Heinza, poznatog po svom kečapu. Američka tvrtka Kellogg’s kraljicu je opskrbljivala žitarcima.

Kraljevska odobrenja traju pet godina, a za njihovu obnovu kriteriji su sve stroži.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI