SABLAZNIO JAVNOST: Svog autističnog brata izgladnjivao do iznemoglosti, vezao lancima i kopao mu grob!

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Da ljudi mogu počiniti neviđena zvijerstva dokazuje nam slučaj koji je zgrozio javnost, a sve se dešavalo u zagrebačkom kvartu Gajnice. Prošlo je pola godine otkad je otkriven jeziv slučaj Amerikanca koji je svog autističnog brata držao zatočenog, izgladnjujući ga i kopavši mu grob.

Konačno je na optuženičku klupu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu vezanih ruku i nogu doveden je iz pritvora 39-godišnji T. G. T, doznaje Jutarnji.

Prošle godine, 4.kolovoza, jedna susjeda je primijetila izrazito mršavog i onemoćalog muškarca koji je u to vrijeme težio svega 30-ak kilograma kako “se vuče” po dvorištu zavezanih ruku i s lancima na nogama. Jadan čovjek puzao je do smeća, ne bi li pojeo makar otpatke hrane.

Braća su živjela u unajmljenoj kućici, a Amerikanac se po susjedstvu predstavljao kao umirovljeni američki vojnik. Svojedobno je predavao i engleski u jednoj školi stranih jezika. Poznanicima je isprva govorio kako je autistični brat obolio od koronavirusa pa kasnije i da je umro te da će ga pokopati u Los Angelesu. Vlasniku kuće u kojoj je držao zatočenog brata, kad ga je pitao čemu rupa u dvorištu, rekao je da je odlučio posaditi papriku.

Tužiteljstvo ga tereti za protupravno oduzimanje slobode i nanošenje teških tjelesnih ozljeda te mu prijeti višegodišnji zatvor, ali i deportacija. Rasprava će biti zatvorena za javnost pa se neće čuti izjave Amerikanca, ocijene tri vještaka i sama obrana.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI