SABORSKI ZASTUPNIK SE OSVRNUO NA ZAHTJEV TUŽITELJSTVA BiH: ‘Izmišljaju teoriju s kojom produbljuju bolesnu mitologiju u kojoj je Hrvatska bila agresor’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre u objavi se na društvenim mrežama osvrnuo na zahtjev tužiteljstva BiH za procesuiranje hrvatskih ratnih zapovjednika zbog operacije Bljesak.

Piše kako se nastavlja tragikomična vanjska politika hrvatskih vlasti, a zahtjev tužiteljstva BiH za procesuiranje hrvatskih ratnih zapovjednika zbog operacije Bljesak pokazatelj je pasivnosti i manjka volje za suverenom provedbom naših vanjsko-političkih ciljeva i politika, ako ih uopće imamo definirane.

“Naše vanjsko-političko djelovanje svodi se na reagiranje i opravdavanje na prozivke naših susjeda koji preko svojih državnih institucija zadnjih 30 godina redovito izmišljaju neku novu teoriju s kojom produbljuju svoju bolesnu mitologiju u kojoj je Hrvatska bila agresor, a oni nedužni dobrotvori zapetljani u laži, obmane i agresiju povampirenih Hrvatica i Hrvata. Krajnje je vrijeme da hrvatska vlast i institucije počnu njegovati i provoditi proaktivnu, suverenu vanjsku politiku s kojom će Hrvatska definirati relevantne teme i biti predvodnik diplomatskih odnosa u ovom dijelu Europe”, piše Milanović Litre.

Dodaje, za početak mogli bi pitati vlasti u BiH planiraju li isplatiti troškove za izbjeglice iz BiH koje je Hrvatska zbrinula tijekom Domovinskog rata 90-ih godina bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku pripadnost.

“Možda ne bi bilo ni na odmet prisjetiti ih da su pripadnici HVO-a pomagali u naoružavanju i obuci pripadnika Armije BiH? Možda i na činjenicu da je teritorij BiH bio temelj srpske agresije na Hrvatsku 1991. godine? Ili možda da su se u bolnicama u Hrvatskoj liječili ranjeni pripadnici Armije BiH i civili – Bošnjaci-muslimani? A možda ne bi bilo ni na odmet spomenuti da su hrvatske snage u nekoliko ključnih trenutaka spriječile srpske postrojbe u zauzimanju strateški značajnih točaka u BiH poput Mostara i doline Neretve, Bosanske Posavine, područje Livna, Tomislavgrada, Rame? A ne treba ni zaboraviti kakva bi sudbina bila okruženog Bihaća da nije bilo Hrvata i Oluje. Gospodo vladajući odbacite mlakost i beskičmenjaštvo svojih mentora, danas savjetnika, te počnite raditi za Hrvatsku sa stavom, ciljem i planom”, zaključuje u objavi na svom Facebook profilu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI