SAČIĆ SPUSTIO RASPUDIĆU: Brutalno mu je odgovorio zbog toga što je vikao u Saboru

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić prozvao je Mostovog Ninu Raspudića na Facebooku.

Razlog prozivke je rasprava Hrvoja Zekanovića i Nine Raspudića. Podsjetimo Zekanović je bez imenovanja, neizravno prozvao zastupnike Mosta i Zlatka Hasanbegovića iz kluba Domovinskog pokreta rekavši kako se Suverenisti ne namjeravaju grliti sa “Benčić, Raukar, Glasovac…”, niti se “valjati u fotelji predsjedavajućeg ako napusti dvoranu”.

Raspudić koji je cijelu akciju i inicirao odgovorio je Zekanoviću zaurlavši: “Vi ste HDZ-ova oporba, a mi smo oporba HDZ-u, jer upravo vas takve trebaju – primitivne, neuke, marginalne, uvijek spremne uprskati svaku akciju, sramite se!”

Upravo takva prozivka zasmetala je Sačiću koji je Raspudićev ispad nazvao “neočekivanim, frapantno nekulturnim i nekontroliranim”.

Tvrdi kako je time “uvrijedio i omalovažio stil i način života politički aktivnih (ali i svih drugih) tisuća i tisuća marljivih, društveno odgovornih, savjesnih, radišnih, pravdoljubivih hrvatskih mladića i djevojaka” koji iz mnoštva razloga nisu imali prilike za obrazovanje i kulturno uzdizanje.



Facebook objavu prenosimo u cijelosti:

“Kolega Raspudić, Vaš današnji (neočekivani, frapantno nekulturni i nekontrolirani) ispad u Hrvatskom saboru grubo je uvrijedio i omalovažio stil i način života politički aktivnih (ali i svih drugih) tisuća i tisuća marljivih, društveno odgovornih, savjesnih, radišnih, pravdoljubivih hrvatskih mladića i djevojaka, koji se za razliku od Vas (iz mnoštva razloga) nisu mogli visoko stručno obrazovati, školovati, stručno usavršavati i kulturno uzdizati.

Naime, svi su oni na različite, neke druge (teze, mukotrpnije, požrtvovnije i solidarnije, pa i po život i zdravlje opasnije) načine bili (i jesu) od velike koristi za svoje obitelji, za društvenu zajednicu, za hrvatski narod i hrvatsku državu. Stoga je krajnje neprihvatljivo i necivilizirano od Vas tako brutalno i javno, “urbi et orbi” u visokom hrvatskom domu, u Hrvatskom saboru, sve njih paušalno etiketirati kao: “primitivne, neuke, marginalne, uvijek spremne uprskati svaku akciju”.

Kolega Raspudić, sjetite se (u Vašim akademskim visinama) da od davnih davnina i svi drugi ljudi koji su (po Vašim kriterijima): “primitivni, neuki, marginalni”, svejedno i ipak zaslužuju sve naše poštovanje kao ljudska bića i kao Božja djeca, osobito dok časno, pošteno i odgovorno žive svoje živote, ne čineći nikakva zla i kriminalna djela drugim ljudima!!!”, stoji u objavi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI