SAD: Dječak iz Guatemale umro nakon što ga je privela granična policija

screenshot

To je ovog mjeseca druga smrt djeteta migranta koje je privedeno nakon što je pokušalo ilegalno prijeći granicu Meksika i SAD-a.

Osmogodišnji dječak iz Guatemale umro je u utorak u noći nakon što su ga priveli pripadnici granične policije Sjedinjenih Država, objavila je Granična i carinska služba SAD-a (CBP), a dječak je drugo dijete koje je u prosincu umrlo nakon privođenja prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice iz Meksika u SAD.

Dječak i njegov otac bili su pritvoru CBP-a 24. prosinca kada je jedan od djelatnika granične policije primijetio znakove bolesti, priopćio je CBP. Otac i dječak su prebačeni u bolnicu u Alamogordu u saveznoj državi New Mexico, gdje je dječaku dijagnosticiran prehlada i vrućica dani amoxicillin i ibuprofen te su potom otpušteni iz bolnice.

Kasnije te večeri dječak je počeo povraćati i prebačen je natrag u bolnicu. Umro je u bolnici ubrzo nakon ponoći, rekao je CBP, a uzrok smrti još nije službeno utvrđen.

Identit dječaka i oca nije objavljen, a CBP je u izjavi najavio da će objaviti više pojedinosti kada bude dostupne i u odgovarajuće vrijeme.

To je ovog mjeseca druga smrt djeteta migranta koje je privedeno nakon što je pokušalo ilegalno prijeći granicu Meksika i SAD-a.



Ranije ovog mjeseca umrla je sedmogodišnja Jaklein Caal, također iz Guatemale, nakon što ju je zajedno s njenim ocem privela granična policija SAD-a.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI