SAD JE MIROTVORAC, A OVAKO JE GOVORIO U GLINI: ‘Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti Hrvatska. Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku’

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić jučer je na 26. obljetnicu proslave Oluje premijeru Andreju Plenkoviću i predsjedniku Zoranu Milanoviću odgovorio da se vidi tko vodi jalovu politiku po rezultatima te da će o tome više reći pred kraj godine kada se rezultati budu analizirali i uspoređivali.

Naime, Plenković i Milanović su ranije na proslavi u Kninu kazali kako neće dozvoliti da se dovodi u pitanje legitimnost Oluje, a Srbiji poručili da odustane od jalove politike prošlosti.

Vučić je ponovio da Srbija želi najbolje i najbliže odnose s Hrvatskom, ali neće zaboraviti ni Jasenovac, Jadovno, Prebilovci, ali ni Oluju i Bljesak te da se “ne želi stidjeti svojih žrtava, kolona izbjeglih, nedužnih ljudi, krivih samo zato što su Srbi.”

“Naprotiv, tim ljudima se ponosimo i oni koji su preživjeli donijeli su ovdje svoje veliko krajiško srce i doprinose i danas uspjesima Srbije”, naveo je Vučić.

“Ali, nemojte nas tjerati da vam se ispričavamo što ste nam protjerivali stotine tisuća ljudi jer to drugačija Srbija, nova Srbija, promijenjene političke generacije, neće prihvatiti”, rekao je Vučić.



I dok Vučić izigrava žrtvu i glumi mirotvorca podsjetit ćemo ga što je prije 26 godina govorio u Glini. Tamo je ljude pozivao na oružje kako bi živjeli u ‘Velikoj Srbiji’.

“Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti Hrvatska. Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku”, samo je dio Vučićeva govora.

Pogledajte video.

https://www.youtube.com/watch?v=o6DY4Eskp88

Facebook Comments

Loading...
DIJELI