SAD raspoređuje proturaketne sustave u Južnoj Koreji!

Wikimedia commons

Sjevernokorejsko ispaljivanje četiriju balističkih projektila u more u blizini sjeverozapadnog Japana u ponedjeljak u skladu je s poviješću "provokativnog ponašanja" i SAD podupire svoje saveznike u borbi protiv te prijetnje, rekao je glasnogovornik Bijele kuće

Sjedinjene Države raspoređuju napredne proturaketne obrambene sustave u Južnoj Koreji kako bi se ojačala njezina obrana protiv balističkih projektila Sjeverne Koreje, priopćila je jučer Bijela kuća.

Sjevernokorejsko ispaljivanje četiriju balističkih projektila u more u blizini sjeverozapadnog Japana u ponedjeljak u skladu je s poviješću “provokativnog ponašanja” i SAD podupire svoje saveznike u borbi protiv te prijetnje, rekao je glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer. “Trumpova administracija poduzima mjere kako bi ojačala našu sposobnost obrane protiv balističkih projektila Sjeverne Koreje, kao što je raspoređivanje baterije THAAD u Južnoj Koreji”, rekao je.

Privremeni predsjednik i premijer Južne Koreje Hwang Kyo-ahn razgovarao je telefonski s predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom. Razgovor, koji je održan ujutro po korejskom vremenu na traženje SAD-a, trajao je oko 20 minuta, priopćio je ured premijera Južne Koreje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI