SAD SU STVARI PUNO JASNIJE: Vučić je sve objasnio! ‘Ne želim da Putina uspoređuju s Hitlerom, a Srbija je po velikim pritiskom i ucjenom’

Foto: Milos Tesic/ATAImages

U prvom intervjuu nakon izbora i novog mandata na čelu Srbije predsjednik Aleksandar Vučić rekao je za RTS da je Srbija u nemogućoj poziciji jer trpi pritiske sa svih strana, ali da se i dalje drži i čuva.

Mi smo vojno, ali ne i politički, neutralna država sve dok smo na europskom putu, ukazao je predsjednik.

Vučić je prije dva dana razgovarao s Putinom koji mu je i čestitao na izbornoj pobjedi. Neizbježna je tema bila i rat u Ukrajini.

“Dugo se poznajemo i ja neću prihvatiti to što ga nazivaju Hitlerom, luđakom i histerikom. On je stabilan i racionalan. Postigli smo suglasnost i to je važno za Srbiju. Rekao mi je da situacija u Ukrajini ide po njegovom planu”, kaže Vučić.

“Nisam mu tražio da mi govori o tome jer mi smo mala zemlja koja ne može riješiti sudbinu svijeta, ali on mi je rekao da je predstavnicima mnogo manjih zemalja EU dao objašnjenja oko situacije u Ukrajini i Buči”, kazao je Vučić na RTS-u.



Povodom glasanja u UN-u, na kojem je Srbija  glasala da se Rusiju izbaci iz Vijeća za ljudska prava u UN-u, Vučić je istaknuo da se Srbija uoči glasanja o suspenziji Rusije iz Vijeća za ljudska prava UN-a našla pod velikim pritiskom i ucjenama. Vučić je rekao da je primarna odluka Srbije bila da bude suzdržana prilikom glasanja, ali onda je stiglo bezbroj teških pritisaka, navodeći da to nema veze s osobnim pritiscima, već s pritiscima na zemlju.

“Srbija je pod velikom ucjenom. Srbiji prijeti ‘nuklearni udar’, ne oružani, već paket sankcija i zaustavljanje europskog puta. I što onda da radimo, pitam ove patriote? Srbija je jedina u Europi koja nije uvela sankcije Rusiji. Ja sam dobio orden Aleksandra Nevskog i znam što govorim i što Srbija radi. Mi držimo svoj politički kurs pošten, moralan i častan. Rusiji ne okrećemo leđa ali smo na europskom putu”, istaknuo je Aleksandar Vučić.

Kazao je na kraju da nije sasvim zadovoljan svojim rezultatom na izborima, iako je ponosan na njega.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI