SAD UVODI NOVE SANKCIJE: Ovog puta na meti su i oni koji pomažu pri izbjegavanju američkih sankcija

Foto: Guliver/AP Photo/Patrick Semansky)

Sjedinjene Američke Države uvele su nove sankcije zbog ruske invazije na Ukrajinu. Sankcije uključuju i rusku poslovnu banku te tvrtku za rudarenje virtualne valute, priopćilo je američko ministarstvo financija.

Dodaju kako su nametnute sankcije ruskoj poslovnoj banci Transkapitalbank, čiji predstavnici opslužuju nekoliko banki u Aziji, uključujući Kinu i Bliski istok te su predložili opcije za izbjegavanje međunarodnih sankcija.

SAD je uputio sankcije na globalnu mrežu više od 40 ljudi i subjekata na čelu s ruskim oligarhom Konstantinom Malofejevim, uključujući organizacije “kojima je primarna misija olakšati izbjegavanje sankcija ruskim subjektima”.

“Ministarstvo financija može ciljati i ciljat će one koji izbjegavaju, pokušavaju izbjeći ili pomažu da se izbjegnu američke sankcije protiv Rusiji dok pomažu u potpori Putinovom brutalnom ratu”, priopćio je zamjenik ministra financija za terorizam i financijsku obavještajnu službu Brian Nelson.

“Sjedinjene Države će raditi na tome da sankcije koje smo uveli, u bliskoj koordinaciji s našim međunarodnim partnerima, smanje sposobnost Kremlja da projicira moć i financira svoju invaziju”, dodaje se u priopćenju.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI