SADA SE SVE ZNA! Tomislav Leko zamijenit će Tenu Mišetić u Uredu predsjednika Vlade

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Na mjesto zamjenika predstojnika Ureda predsjednika Vlade umjesto Tene Mišetić, koja odlazi raditi u Europsku komisiju, dolazi dosadašnji savjetnik u Uredu Tomislav Leko.

On je magistar međunarodnih odnosa i europskih studija, s diplomom Srednjoeuropskog sveučilišta u Budimpešti koju je stekao nakon studija politologije na Fakultetu političkih znanosti te na Institutu za političke znanosti i sociologiju u Bonnu.

U Vladi je od ožujka 2018. godine te je prije preuzimanja nove dužnosti radio na radnom mjestu savjetnika u Uredu predsjednika Vlade i obavljao savjetničke i stručne poslove za potrebe premijera.

Od 2015. do kraja 2017. godine Leko je radio u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, među ostalim i u Stalnoj misiji Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima u Ženevi.

Podsjetimo, Tenu Mišetić je Vlada na zatvorenom dijelu sjednice u srijedu, razriješila dužnosti, i to na osobni zahtjev, zbog prelaska na novi posao u Europskoj komisiji gdje će raditi u kabinetu i timu predsjednice Ursule von der Leyen.



Dužnost zamjenice predstojnika Ureda premijera, Tena Mišetić je obavljala proteklih gotovo šest godina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI