Šahovnica se vraća na zdravstvene iskaznice!

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Stilizirana šahovska polja crvene boje tako bi se, Odlukom o iskaznici osigurane osobe HZZO-a koja je upravo na javnoj raspravi na web-stranicama HZZO-a, trebale vratiti na zdravstvene iskaznice. Novi logo se, kažu, neće mijenjati

Crveno-bijela šahovnica vraća se na zdravstvene iskaznice, nakon što su prijevremeni izbori prošle godine u tom projektu spriječili bivšeg ministra zdravlja Darija Nakića, piše Novi list.

Naime, u proljeće prošle godine HZZO je predstavio zdravstvene iskaznice novog izgleda, s logom HZZO-a izmijenjenim još 2012. godine, koje su u redizajnu ostale bez šahovnice.

Odmah je pokrenuta peticija ‘Vratite hrvatska obilježja na zdravstvene iskaznice’, čiji su se potpisnici, predvođeni Zoricom Gregurić, pozvali na pravo na nacionalni identitet kao osnovno Ustavom zajamčeno ljudsko pravo.

Gdje je stao Nakić, tu nastavlja novi sastav UV-a, na čelu s Dragom Prgometom.

Stilizirana šahovska polja crvene boje tako bi se, Odlukom o iskaznici osigurane osobe HZZO-a koja je upravo na javnoj raspravi na web-stranicama HZZO-a, trebale vratiti na zdravstvene iskaznice. Novi logo se, kažu, neće mijenjati.



Razlog donošenja nove je, prema pisanjima Novog lista, to što je odluka o izgledu zdravstvene iskaznice iz 2007. godine do sada više puta mijenjana i dopunjavana, pa je osiguranicima teška za snalaženje.

Postojeće iskaznice neće se mijenjati, a prije uvođenja nove zdravstvene iskaznice, u cilju štednje, iskoristit će se sve raspoložive zalihe.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI