SAJLA U ŠUMI SKORO UBILA DJEČAKA! HITNO JE OPERIRAN: ‘Sajla je tu već 50 godina, to je službena rampa, riječ je o neodgovornoj vožnji…‘

Foto: Planinarski savez zagreb

Dječak (13) na području Glavice u blizini Podsuseda sinoć je zadobio teške tjelesne ozlijede naletjevši biciklom na metalnu sajlu koju je postavio Planinarski savez Zagreba.

Trinaestogodišnji se dječak nalazi u zagrebačkoj bolnici Klaićeva u kojoj je pod hitno operirao natkoljenicu, prenosi 24sata.

Planinarski je savez grada Zagreba na svome Facebook profilu poručio:


“Povodom jučerašnje nesreće u blizini planinarskog doma Glavica i velikog broja dezinformacija u medijima prenosimo konkretne podatke o nesreći. Unesrećeni biciklist se nažalost velikom brzinom zabio u službenu rampu/sajlu koja na tom mjestu od početka gradnje planinarskog doma dakle pedesetak godina. Tako nešto se nije moglo dogoditi u normalnoj vožnji bicikla već neodgovornom vožnji pojedinca koji je velikom brzinom kretanja doveo u opasnost sebe i moguće druge prolaznike, planinare i izletnike.

Rampa tj. sajla na navedenom mjestu sprječava ulazak vozila ispred doma i služi zaštiti planinara i izletnika od motornih vozila. Svi koji imaju pristup iza te točke moraju se voziti sa velikim oprezom jer se tu uvijek nalazi veliki broj ljudi i djece koji posjećuju dom i spilju Veternicu. Na navedenom mjestu se nalazi i parking za manji broj vozila te se radi o makadamskoj cesti, a ne planinarskoj stazi na koju je netko postavio sajlu.Srećom u ovoj nesreći nije bilo drugih unesrećenih jer bi u toj brzini dolaska biciklista mnogi izletnici i planinari bili ugroženi od biciklista i mogla se dogoditi i veća nesreća.”

Nesreću je komentirao i predsjednik “Off-road Piva Dvije” kluba quaderista iz Svetog Ivana Zeline ističući da su metalne sajle opasne za bilo koje vozila i prolaznika:

“Dogovaramo prosvjed, prvo ćemo stati u bolnicu da dječaku pružimo podršku a zatim idemo dalje. Blokirati ćemo neku ulicu u Zagrebu, biti će nas 100 na quadovima. Nemamo kako drugačije riješiti ovaj problem, nitko ne sluša.”

“Nije potrebno stavljati metalne sajle, tako nas ubijaju. Mogu staviti neku ogradu ili narančastu vrpcu, nešto da se vidi u šumi. Dosta nam je!”, nadodao je predsjednik Udruge.

Podsjetimo, ne radi se o prvom slučaju u kojem je osoba u šumi naletjela na sajlu i ozbiljno se ozlijedila, a nekoliko je pojedinaca i usmrtila.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI