SAMO JEDAN ČOVJEK MOŽE IH SPASITI! SDP-ovci krenuli rušiti Grbina: Zazivaju ime novog predsjednika

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Izbacivanje Gordana Marasa i Rajka Ostojića još je uvijek jedna od najvrućijih tema u najvećoj oporbenoj stranci, čiji rejting ukazuje na to da SDP ozbiljno pleše po rubu političke provalije iz koje će se teško vratiti. SDP više ni po anketama nije druga stranka u državi, a ti rezultati stižu u trenutku dok se u stranci još uvijek polemizira o debaklu na lokalnim izborima. Također, među kritičarima Peđe Grbina problematizira se situacija u Zagrebu, gdje se SDP ulovio za koaliciju s Možemo, kao za slamku spasa koja ih zapravo prema nekim tezama još više potapa.

Vrijeme je da Grbin preuzme odgovornost, kažu u stranci u kojoj se sve više zazivaju novi unutarstranački izbori, ali i novi predsjednik. Grbin se, smatraju, do sada ni po čemu nije uspio nametnuti kao lider oporbe, niti je zapravo do sada uspio prezentirati plan i program prema kojem misli oporaviti SDP. Štoviše, zbog ovih posljednjih izbacivanja stranka u jesen ulazi s bitno oslabljenim zastupničkim klubom, ali i s financijskim dubiozama.

Kada se govori o novim unutarstranačkim izborima, tada se po SDP-u govori i o novom potencijalnom predsjedniku stranke pa se tako u tom kontekstu spominju dva imena, ono pločanskoga gradonačelnika, mladog Miše Krstičevića, ali i iskusnog menadžera Zvonka Mršića, bivšeg šefa Podravke u kojem mnogi vide spasonosno rješenje, i posljednju opciju za oporavak.

Kako tvrde, Mršić je čovjek bez mrlje u karijeri, iskusan je, sposoban i spretan, a stranci je za opstanak potreban radikalan zaokret i konkretne ideje te kvalitetan program kojega može ponuditi samo netko tko ima iskustvo i u poslovnom i u političkom svijetu, što s Mršićem definitivno jest slučaj.

Međutim, upućeni svjedoče kako je malo vjerojatno da se on sada upusti u isušivanje Grbinove močvare te da je Mršić i više nego svjestan očajnog stanja u kojem se stranka nalazi. Svjesni su toga i mnogi drugi manje eksponirani članovi stranke koji smatraju da se nije trebalo baviti izbacivanjem već buđenjem.



Danas rijetko tko u Hrvatskoj zna nabrojati barem dva zastupnika najveće oporbene stranke, zastupnički Klub je neprepoznatljiv, pogubio se u sjeni nove oporbe i ekipe iz Centra i Možemo. Djeluju bezidejno i marginalno, a smatra se kako bi do jeseni te stranačke slabosti još jače trebale izaći na vidjelo i time u cijelosti potopiti SDP ukoliko se pod hitno ne poduzmu neke konkretne promjene.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI