Samo su dva scenarija moguća: Jedan je da Krstičević trajno odlazi iz politike?

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Otkako je propao proces s kupnjom izraelskih zrakoplova, Damir Krtičević izgubio je interes za rad u Ministarstvu obrane, svjedoče to oni koji ga dobro poznaju.

Kako navode, to je smatrao svojim najznačajnijim projektom, a kada mu se plan izjalovio, tako je i njegov interes splasnuo.

Istina, Krstičević se formalno pojavljivao na svim obilježavanjima i obljetnicama na kojima je i morao kao ministar jer ga je dužnost na to obvezivala, no s puno manje žara i entuzijazma.

“On faktički nije vodio ministarstvo, u onom pravom operativnom smislu”, komentira naš sugovornik blizak ministru koji je radi posljednje tragedije podnio ostavku, premda je MORH u njegovu mandatu i prije bio načet brojnim aferama i propustima.

“Ne možemo sa sigurnošću tvrditi koji su njegovi daljnji planovi. Nije nemoguće da se trajno povuče iz politike i da ovaj nemili događaj iskoristi kao paravan, a isto tako moguće je da ovo na izborima prezentira kao moralan čin i prihvaćanje odgovornosti pa da sasvim normalno i nesmezano s HDZ-om nastupi na izborima. On je i ranije razmišljao o ostavci, nije bio zadovoljan, ali sad je očito kulminiralo”, zaključuje naš sugovornik.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI