SANADEROVI LJUDI POSTALI SU I PLENKOVIĆEVI LJUDI: Sadašnji šef HDZ-a ima nadimak koji mu jako smeta

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto u svojem posljednjem obraćanju javnosti, ustvrdila je da se premijer Andrej Plenković sastao sa ‘Sanaderovim intimusom’ aludirajući na nekadašnjeg HDZ-ova ministra kulture Božu Biškupića, s kojim je blisko surađivala i aktualna ministrica iz tog resora Nina Obuljen Koržinek.

No, to da Plenković svojom karizmom, retorikom i stilom vladanja neodoljivo podsjeća na bivšeg premijera, utamničenog šefa HDZ-a Ivu Sanadera mantra je koja se u vladajućoj stranci ionako ponavlja posljednjih nekoliko godina.

Radi toga Plenković i jest stekao nadimak mini Sanader, koji se ne spominje pretjerano u javnom prostoru, moguće i radi toga što Plenkoviću ta etiketa smeta, baš kao što Gordanu Jandrokoviću smeta njegov neugodan nadimak Njonjo.

Nije međutim Biškupić jedini suradnik bivšeg i mnogima omraženog premijera s kojim se sastaje i surađuje aktualni premijer Plenković. Naime, upravo je njegov prijatelj i vjerni suradnik, predsjednik Sabora Gordan Jandroković izašao iz Sanaderove političke kuhinje, a i Plenkovićev šef zadarske organizacije HDZ-a Božidar Kalmeta bio je dio Sanaderova tima.

Današnji potpredsjednik HDZ-a i predsjednik kluba HDZ-a Branko Bačić također je nacionalnu političku karijeru započeo u vrijeme Ive Sanadera, s njim je surađivala i Dubravka Šuica.



U Sanaderovoj vladi Radovan Fuchs bio je pomoćnik ministra za međunarodnu suradnju, a od 2008. do 2009. godine bio je državni tajnik za visoko obrazovanje.

S njim je surađivao i Vladimir Šeks, a pored toga i Plenković, baš poput Sanadera, državom vlada u drugom mandatu, dok se oko njega svako malo gomilaju afere utjecajnih HDZ-ovaca.

Ostaje za nadati se da aktualni šef vladajuće stranke neće skončati kao i njegov zaboravljeni i otpisani prethodnik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI