SANDRA BENČIĆ ODGOVORILA NA PROZIVKE ZA KADROVIRANJE: ‘Vuković ne staje pred kamere za razliku od mene i gradonačelnika’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Možemo, Sandra Benčić za N1 odgovorila je na prozivke za kadroviranje i sastanak sa smijenjenim predsjednikom Uprave Zagrebačkog holdinga Nikolom Vukovićem.

“Spominje me se u tom kontekstu nakon što su Samodol i Vuković razriješeni dužnosti”, rekla je Sandra Benčić i odgovorila zašto se sastala s Vukovićem:

“Dobila sam poziv g. Juričana da se g. Vuković želi naći sa mnom. Rekla sam da se možemo naći kad bude razriješen dužnosti, tako smo napravili. Došao je na sastanak. Unaprijed sam rekla da na tom sastanku ne može biti razgovora o toj odluci jer o tome ne odlučujem.”

Na pitanje koji je smisao sastanka s osobom koja više nije na dužnosti Benčić je rekla: “Naš sastanak je bio nakon što je g. Vuković razriješen i nakon što mu je to priopćeno, to je bio moj uvjet. Na sastanak sam pristala jer sam vidjela da ima potrebu razgovarati, a želi nešto iznijeti, nije mi to problem čak i ako to podrazumijeva da dva sata moram sjediti da bi se on istresao. Razumijem da je tad bio povrijeđen.”

Dodala je da su Vuković i Juričan u prijateljskim odnosima.



“Ne vidim što je pogrešno ako me netko kao on zatraži sastanak. Da sam odbila, možda bi rekao da nitko s njim ne želi razgovarati”, naglasila je Benčić.

Na pitanje je li imao zahtjeve ogovara:

“Vuković je manje više u tom razgovoru najavio da će se ponašati ovako kako se ponaša. No, rekla sam mu jasno da ja tu nemam utjecaja, ali da ga mogu saslušati o svemu. Nisam se dovela u situaciju da razgovaram o meritumu, odnosno o odluci koja se više nije mogla ni dovesti u pitanje.”

Objasnila je i svoju vezu s Juričanom: “G. Juričan i ja se znamo duže vrijeme. On nije član platforme, stranke i nemamo političke relacije, ali se osobno znamo i nije mi bilo čudno da me nazvao.”

“Mi se poznajemo, ne vidim zašto bi bilo pogrešno razgovarati”, rekla je o Vukoviću, a o transparentnosti i lažima dodala:

“Vuković ne staje pred kamere za razliku od mene i gradonačelnika. Pitajte ga zašto nije bilo komunikacije između članova Uprave. Ja mislim da se nešto da zaključiti iz toga što on ne staje pred novinare i ne odgovara na pitanja.”

Na pitanje bi li se danas drugačije postavili kad su u pitanju Vuković i Samodol i je li to bila pogrešna odluka, kaže:

“Ne možemo stvari tumačiti u kontekstu naknadnih okolnosti. Da smo znali da se ovako ponašaju, odluka bi možda bila drugačija. U tom trenutku je situacija u Holdingu bila takva da su morali postaviti kriznu upravu koja treba stabilizirati Holding.

Tomaševića sam obavijestila da je preko Juričana Vuković sa mnom tražio razgovor, i on je tu informaciju imao. U kontekstu svih ovih napada ne postoji nijedna konkretna pritužba da postoji neka nezakonitost, nego se stvaraju insinuacije na koje se lijepe neki politički akteri i neke interesne grupe. Takvih napada će biti još, ali gradska će se uprava tome odupirati. Mi ćemo to izdržati. Ali neću dozvoliti da mi se kao teret stavlja činjenica da odgovaram na poziv na sastanak.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI