SANDRA BENČIĆ OPTIMISTIČNA NA POVORCI PONOSA: ‘Iako diskriminacija na nekim poljima postoji, napredak je vidljiv!’

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Povorka ponosa stigla je na Ribnjak, a tijekom povorke je svoje oduševljenje izrazila i Sandra Benčić.

Rekla je kako je “ovdje svake godine od prvog Pridea i dolazi uvijek s istom porukom, a to je jednakost svih građanki i građana Hrvatske, ali isto tako i poruka otvorenosti i različitosti grada u kojem još jednom imamo ovu manifestaciju”.

Podsjetimo, ranije je pomagala oko promidžbenih i pravnih stvari Zagreb Pridea, a u subotu je došla kao političarka.

Na upit o tome koliko su se stvari promijenile i što još treba promijeniti odgovorila je kako su se “od prvog Pridea do danas stvari zaista drastično promijenile na bolje i to je jedna od stvari u kojoj je Hrvatska zaista išla naprijed i u kojoj je Zagreb išao naprijed”.

“Kada usporedimo onaj prvi Pride gdje nas je zaista kordon policije i specijalaca trebao čuvati, zadnjih 10 godina je to zaista jedna vesela, šarena manifestacija u koju zaista možemo dolaziti sa svojom djecom i gdje se nitko ne boji za svoju sigurnost te gdje nas građani sa zgrada pozdravljaju i mašu nam i sve to pokazuje koliko je Zagreb u tome svemu napredovao, ali i cijela Hrvatska.



Naravno, zakonodavni okvir još uvijek nije savršen i još uvijek nemamo punu jednakost. Građani i građanki koji su LGBTIQ populacija još uvijek su na mnogim poljima diskriminirani, međutim, moramo govoriti o tome da je napredak postignut i da idemo naravno dalje”, zaključila je Sandra Benčić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI