SARKAZAM NA NAJJAČE: Hosovac reagirao na sastanak Vlade i Generalskog zbora: ‘Ma, divni su, baš sam dirnut’

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Na jučerašnjem sastanku Vlade i predstavnika vukovarske 204 brigade, nije se pojavio Zvone Ćurković, zapovjednik HOS-a u Vukovaru:

“Pozvan sam na sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem, no po intuiciji nisam išao… Odlučio sam ostati i sa strane uživati u toj ‘prekrasnoj sinergiji Vlade i generala’”, kazao nam je Ćurković.

Na naše pitanje je li sarkastičan, omiljeni zagrebački HOS-ovac odgovara:


“Naravno da jesam! Ne podržavam ovu politiku i sastanke da na dan ustanka u Srbu, to mi je bilo malo nezgodno, no ponavljam – bio sam ‘dirnut jedinstvom vlasti i generalskog zbora’ i to im nikako ne želim kvariti. Taj sklad između Pupovca, Mesića, Plenkovića i generala uistinu je ganutljiv”, ne prestaje ironični Ćurković.

Na tom sastanku je, podsjetimo, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac komentirao znakovlje HOS postrojbe, kojom prilikom je kazao kako s njima na obljetnicama nema problema, ukoliko istovremeno istaknu i obilježja hrvatske vojske. Usput je i osudio mlade Hrvate koji se danas koriste tim znakovljem, kao i pozdravom “za dom spremni”:“Nemam neke posebne primjedbe na konstatacije Pavla Miljavca, njegova je izjava relativno korektna jer je podsjetio na zasluge hosovaca u Domovinskom ratu. Ali svakako imam primjedbe na trenutačnu zajedničku politiku Vlade i Generalskog zbora zbog koje, opet po intuiciji, najvjerojatnije ove godine neću ići u Knin na obilježavanje VRO Oluja”, zaključuje Zvone Ćurković.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI