SASTALI SE SRPSKI POGLAVARI: Vučić otkrio o čemu je razgovarao s Porfirijem, čeka li nas promjena srpske politike?

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić i novoustoličeni patrijarh srpske pravoslavne crkve (SPC), Porfirije Perić održali su prvi službeni sastanak.

Dok se SPC o istome još nije izjasnila, predsjednik Vučić na svom se Instagram profilu nakratko osvrnuo na sastanak te otkrio o čemu su razgovarali.

“Imao sam izuzetnu čast ugostiti Njegovu svetost, patrijarha srpskog g. Porfirija s kojim sam razgovarao o svim važnim pitanjima, odnosima između države i crkve, ali tim sam ga putem obavijestio i o svim ključnim pitanjima od značaja za državu Srbiju.

Upoznao sam ga sa situacijom na KiM, političkim činjenicama i pregovorima koji nam predstoje i onima koje smo završili, o predstojećoj posjeti Miroslava Lajčaka i poziciji Srbije.

Razgovarali smo o tome kako možemo sačuvati mir, pomoći našem stradalom narodu na KiM, kako očuvati život i napredak ljudi, a po tom pitanju postoji veliko razumijevanje i suglasje. Zahvalan sam Njegovoj svetosti što je imao razumijevanja, što me saslušao i dao mi priliku da od njega mnogo toga naučim.



Veoma je važan odnos države i crkve. Kada država i crkva streme istom cilju i kada postave zajedničke ciljeve, Srbija bude prva u Europi po mnogim pitanjima, kada to nije slučaj onda je Srbija podijeljena, pocjepana, slaba.

Vjerujem da će naša suradnja biti u interesu cjelokupnog srpskog naroda”, napisao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI