SASTANAK DOMOVINSKOG POKRETA JE TRAJAO ŠEST SATI: Više članova stranke zatražilo da se prestane s puštanjem tračeva o Škori

Sjednica Domovinskog odbora i Predsjedništva Domovinskog pokreta u srijedu je trajala šest sati.

Nije bilo povišenih tonova, ali se tražio odgovor na pitanje tko pušta tračeve o Miroslavu Škori u tjedniku Nacional, neslužbeno doznaje N1.

Više je članova stranke tražilo da se to prestane raditi. O tome je govorio i Domagoj Lovrić iz Domovinskog pokreta Zagrebačke županije koje je stao u Škorinu obranu pa mu je navodno odgovoreno da ovo nije fan klub.

Na sjednici se nije razgovaralo o izbacivanju Škore iz stranke, o čemu će odlučiti Sud časti niti o smjeni s mjesta potpredsjednika Sabora. Naime, ako Škoro napusti Klub zastupnika Domovinskog pokreta, stranka ostaje na 8 zastupnika koliko ih ima i Most pa je pitanje tko će dobiti pravo na tu dužnost u Saboru.

“Ovo je teška situacija koja nas je zadesila, nismo bili spremni na tako nešto. Biti ce još svašta dok se ne konsolidiramo. Izbacivanje Škore ne bi bilo dobro jer smo mi na njegovom imenu i prezimenu stvorili stranku i dobili 16 mandata u Saboru. Da nas on nije poveo ne bismo došli do tog. Ne mogu prejudicirati odluke Suda časti, ali ni kakvu će odluku Škoro donijeti”, rekao je član stranke za N1.



Na sjednici je i pokrenut stegovni postupak protiv Mate Šimundića koji je podržao HDZ u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije. Sugovornici iz stranke kažu kako to vodi prema njegovom izbacivanju.

Autor: A.F.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI