SASTANAK PROSVJEDNIKA IZ TRIJU INICIJATIVA PROTIV COVID POTVRDA: Evo koji će biti njihovi daljnji koraci

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Predstavnici triju inicijativa koje kroz prosvjede traže ukidanje covid-potvrda, u nedjelju su održali zajednički sastanak na kojem su dogovoreni njihovi daljnji postupci.

Nakon sastanka objavili su priopćenje za medije.

“U nedjelju 28. studenoga 2021. održan je zajednički sastanak triju inicijativa: Svjetlom protiv mraka Zagreb, Studentska inicijativa protiv Covid potvrda i Bijeli tihi marš, te su dogovorene smjernice za daljnje korake koje ćemo poduzeti.

Suglasni smo da zajednički bez podjela nastavljamo s akcijama ZA slobodu, za očuvanje temeljnih ljudskih prava te protiv diskriminacije pojedinca i protiv segregeacije društva.

Svim inicijativama zajednički je isti cilj – ukidanje Odluke o Covid potvrdi i onemogućavanje da se takve potvrde ozakone.



Želimo istaknuti i ponoviti kako smatramo da se svakom pojedincu mora dati na izbor hoće li se cijepiti ili neće, te da nitko ne smije biti uvjetovan, ucijenjen ili prisiljen na cijepljenje, jer je to u suprotnosti s Ustavom Republike Hrvatske i sa svim konvencijama o pravima čovjeka.

Osobito u svjetlu najnovijih otkrića povezanosti viška smrtnosti i cijepljena u Ujedinjenom Kraljevstvu, inzistiramo da svaka osoba odlučuje za sebe kroz informirani pristanak.

Ove inicijative pozivaju sve građane bez iznimke da se uključe neovisno o svom cijepnom statusu i da nam se pridruže u zauzimanju Za slobodu i očuvanje prava.

Pozivamo i druge inicijative i građanske udruge da nam se pridruže i da zajedno ostvarimo cilj.

Naš zahtjev je jasan i jednoznačan:

Ukidanje Odluke o Covid potvrdi odmah i bez odgode, te onemogućavanje da se potvrde ozakone”, objavili su u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI