SASTANAK S PREDSJEDNIKOM: Predstavnici Udruge 1. domobranske bojne ‘Pula’ razgovarali s Milanovićem

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić

Predsjednik Republike Zoran Milanović u utorak je primio predstavnike Udruge 1. domobranske bojne Pula povodom 30. godišnjice ustrojavanja priopćili su iz Ureda predsjednika.

Razgovarali su o ratnom putu 1. domobranske bojne Pula, ustrojene 30. travnja 1992., a čiji značaj počiva u činjenici da je bila prva domobranska postrojba iz Istarske županije koja je djelovala na ličkom bojištu, ističu iz Ureda.

Postrojba je ispunila sve zadaće bez gubitaka te je po organizaciji i ponašanju služila kao primjer ostalim postrojbama na ratištu, istaknuli su predsjednik udruge Boris Ružić, tajnik Đildo Pliško i osnivač Udruge Denis Kontošić.

Iz Ureda predsjednika dodaju kako se bojna sastojala od četiri satnije, brojala je 609 pripadnika te da je kroz nju, do 13. srpnja 1999., kad se zbog preustroja Hrvatske vojske ugasila, prošlo preko 1500 istarskih domobrana.

Predstavnici Udruge 1. domobranske bojne “Pula” upoznali su predsjednika Milanovića i s neriješenim problemima pripadnika te bojne, kao i s programom obilježavanja obljetnice osnutka bojne, što uključuje i promociju monografije o toj postrojbi.Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bio posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković, stoji u priopćenju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI