Sauchina bivša tajnica, sadašnja Plenkovićeva posudila 17.000 kuna koje nije vratila

Igor Kralj/PIXSELL

Sandri Zeljko sud je odredio da mora vratiti 17.000 kuna s kamatama koji je posudila od Vučića

Sandra Zeljko, bivša tajnica Tomislava Sauche i ključna svjedokinja u aferi Dnevnice, sada je tajnica premijera Andreja Plenkovića, piše Nacional, dodajući kako je Zeljko 2011. godine posudila novac od alkarskog vojvode Ante Vučića, koji ju je tužio kad dug nije vratila.

Ključnoj svjedokinji u istrazi o nestanku više od pola milijuna kuna isplaćenih na ime lažnih dnevnica savjetnicima bivšeg premijera Zorana Milanovića pravomoćnom presudom određeno je da mora vratiti iznos od 17.000 kuna s kamatama koji je posudila od Vučića.

Podsjetimo, Tomislav Saucha je uhićen i pritvoren prošli petak nakon što mu je, na zahtjev Državnog odvjetništva, Hrvatski sabor skinuo zastupnički imunitet radi uhićenja i pokretanja kaznenog postupka zbog isplata dnevnica za nepostojeća putovanja trojici savjetnika bivšeg premijera Zorana Milanovića.

Tužiteljstvo sumnja da je Sauchu na štetu proračuna pribavio korist veću od 540.000 kuna i 1360 eura, a nezakonitosti je navodno počinio od studenog 2013. do siječnja 2016.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI