SAVEZNICI TAKOĐER ODALI POČAST! Ispred sjedišta NATO-a u Bruxellesu hrvatska zastava na pola koplja

Foto: MORH

Ispred sjedišta NATO-a u Bruxellesu u petak, 18. studenog 2022. hrvatska zastava spuštena je na pola koplja, čime je odana počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje u prigodi obilježavanja 31. obljetnice pada Vukovara i obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Ministar obrane Mario Banožić istaknuo je kako su saveznici na taj način odali poštovanje svim onim hrvatskim braniteljima, svim stradalim stanovnicima grada heroja Vukovara i mjesta strašnog stradanja Škabrnje.

“Podsjećamo se danas cijene slobode naše Domovine. Odajemo zahvalnost svima onima koji predstavljaju temelj naše države, naše slobode i naše pobjede. Prilika je danas reći kako je Hrvatska koju su naši branitelji stvarali i za koju su se žrtvovali danas u društvu saveznika iz Sjevernoatlantskog saveza i Europske unije – na ispravnoj strani povijesti.

Hrvatska se danas sjeća svojih žrtava. Znamo odakle smo krenuli, kako smo se borili i kamo idemo – ponosno i uspravno!”, zaključio je ministar Banožić.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI