SCHMIDT POZIVA NA KOMPROMIS: ‘Moramo riješiti blokadu u Federaciji BiH’

Foto: Wikimedia Commons

Visoki međunarodni predstavnik u BiH Christian Schmidt u srijedu je izjavio kako je kasno za izborne reforme, ali iskorak se može napraviti u provedbi izbornih rezultata.

“Mi bismo se radovali ako se stranke dogovore i nađu dobar kompromis. Drago nam je da Europska unija, a naročito predsjednik Europskog vijeća Charles Michel pokrenuo inicijativu. Nediskriminiranje svih konstitutivnih naroda, ali i ostalih je vrlo važno”, istaknuo je.

“Za ove diskusije su važni hrvatski glasovi. Premijer Plenković se jako intenzivno angažira po tom pitanju. Spomenuli ste presudu Ljubić, Sejdić-Finci, imamo pitanje nediskriminiranja konstitutivnih naroda. Dakle, mi moramo riješiti blokadu u Federaciji BiH. To se ne može tako nastaviti”, rekao je.

Vijeće za provedbu mira podržalo je Schmidtovu odluku.

“Upravni odbor PIC-a napominje da su svaka retorika ili jednostrane akcije koje narušavaju stabilnost i ustavnu strukturu BiH kao jedne države koja se sastoji od dva entiteta antidaytonski te poziva sve političke stranke da prestanu s takvim ponašanjem”, ističu u priopćenju strankama.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI