SDP DOBIVA NOVU ZASTUPNICU: Evo o kojoj dami je riječ

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Kad jednom svane, svane i drugom. Tako bi se nekako mogla preformulirati poznata poslovica koja oslikava stanje u najvećoj oporbenoj stranci čije je redove ovih dana napustio Orsat Miljenić. Ovaj bivši SDP-ov ministar pravosuđa zatražio je, naime, od Sabora da ga razriješi mandata jer je, kao što je poznato, postao dio tima predsjednika Zorana Milanovića.

S druge pak strane, umjesto njega, u saborske klupe sjesti će njegova kolegica Katarina Leaković koja je SDP-ovcima poznata i kao čelnica sindikata koji je ova stranka svojedobno formirala. Zanimljivo je što se prije nje na listi u prvoj izbornoj jedinici nalazila i Melita Mulić, supruga Igora Dragovana, koja je u međuvremenu napustila stranku, ali također postala dio Milanovićeva tima na Pantovčaku.

Leković se sreća osmjehnula nekolikor mjeseci uoči parlamentarnih izbora, jer se njezino ime u kontekstu zastupnice spominjalo i u trenutku kad je Milanović napuštao Sabor te je u tom trenutku SDP birao njegovu zamjenu. No, uz proteste Melite Mulić, koja je stoga i napustila stranku te žestoko kritizirala Davora Bernardića, on u sabornicu instalira Alena Preleca, preskačući i Mulić i Leaković.

Sada, po svemu sudeći, Bero nije imao previše izbora pa je Leaković ušla u saborske klupe, dok mjesto predsjednika saborskog Odbora za pravosuđe preuzima Peđa Grbin, kao što je i ranije naš portal najavljivao.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI