SDP I GRBIN OKRENULI LEĐA MILANOVIĆU? ‘Ubojstvo obitelji Zec nije pitanje odštete nego zločina!’ Dao i zanimljiv o daljnjoj podršci

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a, Peđa Grbin, gostovao je u N1 studiju uživo te je komentirao izjave predsjednika Milanovića koje su zadnjih dana digle popriličnu buru na političkoj i javnoj sceni.

Grbin je iznio stav o genocidu u Srebrenici i zločinu počinjenom 1991. godine u Zagrebu nad članovima obitelji Zec. I čini se da je po prvi put SDP i on osobno napravili svojevrsni otklon prema svojem bivšem stranačkom šefu i predsjedniku Republike.

“Da je sve ovo što je jučer izgovorio predsjednik, rekao bilo tko drugi, rekao bih da je stav SDP-a da se u Srebrenici dogodio genocid i to nemam potrebu više objašnjavati. Stav SDP-a je da se prije 30 godina u Zagrebu dogodio stravičan zločin, da je jedna obitelj izvučena iz svog doma, ubijeno je dijete koje je pokopano na obroncima Sljemena i ostavljeno da trune i da to nije pitanje odštete i da to nije fiškalski stav natezanja s nekime hoće li se isplatiti kuna više ili manje, već da je to odgovornost države i društva da se takvim zločinima suočimo i da krivce privedemo pravdi. Ovdje krivci nisu mogli biti privedeni pravdi zbog jednog spisa na kojem je potpis V.Š.”, kaže Grbin.


“Hrvatska država je propustila napraviti što je bilo potrebno i to je poruka koju treba poslati u slučaju obitelji Zec.

Netko je, zbog svoje nacionalne pripadnosti, u mraku zagrebačke noći izvučen iz doma i mučki ubijen i ostavljen da trune na obroncima Sljemena. To nije pitanje odštete nego velike društvene odgovornosti. Naravno da je zločina bilo i drugdje, mi to obilježavamo, sudjelujemo i u Koloni sjećanja, komemorimao zlo koje se dogodilo u Škabrnji, odlazimo u Jasenovac pokloniti se onima koji su tamo stradali, onima koji su nevini dobili metak, prerazni su im vratovi… mi se žrtvama moramo pokloniti”, kazuje Peđa Grbin.U odnosu na polemiku između Milorada Pupovca i Milanovića rekao je da u nju ne želi ulaziti, dodavši kao će oni vjerojatno razmijeniti još epiteta.

Za tri godine održat će se novi predsjednički izbori. Hoće li SDP ponovo kandidirati Milanovića za predsjednika?

” Za to vrijeme će građani odlučiti hoće li Zorana Milanovića podržati ako se kandidira. A mi u SDP-u ćemo za nešto manje vremena odlučiti hoće li on imati našu potporu ili ne” zaključio je Grbin.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI