SDP JEDINSTVENIJI NEGO ŠTO JE BIO U ZADNJIH DESETAK GODINA? ‘Bolje što prije dotaknuti dno jer nakon toga može samo bolje’

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ovih dana trese se u SDP-u zbog izbacivanja iz stranke dijela članova. Situaciju u toj stranci za N1 je komentirao SDP-ov Arsen Bauk.

Citirao je nekadašnjeg predsjednika SDP-a Ivicu Račana riječima kako je “bolje što prije dotaknuti dno jer nakon toga može samo bolje”.

Bauk smatra da “nakon ovog što se dogodilo u petak SDP može biti samo na putu prema gore”.

“Što se tiče međusobnih odnosa, mislim da je to to. Nema raskola u SDP-u. Mislim da je SDP jedinstveniji nego što je bio u zadnjih desetak godina. Oni koji su otišli su bili u pravilu oni, koji su imali potrebu izricati drugačije mišljenje ili opstruirati odluke stranke i to je ostavljalo dojam raskola. Mislim da skupina koja je ostala u SDP-u ima daleko veću potporu i nas pet koji smo u vodstvu kluba smo dobili više glasova građana nego cijeli njihov klub”, istaknuo je Bauk.

Naglasio je kako će s bivšim stranačkim kolegama korektno surađivati oko zajedničkih inicijativa.



“Koliko je meni poznato nisu izbačeni svi. Za početak je članstvo prestalo četvorici, nakon toga su tijela stranke donijela jednu odluku. Zašto je njih sedam izašlo, ne znam. U većini slučajeva radi se o kolegama kojima je veza sa SDP-om bila samo članska iskaznica i ovo što se dogodilo u petak je samo konstatiranje te činjenice. Ne znam je li vodstvo, kada je krenulo u ovu priču, imalo u vidu ovakav završetak, ali mene nije pretjerano iznenadio”, rekao je.

Osvrnuo se i na novi Klub za koji je istaknuo kako “neće tražiti glavu Peđe Grbina” te da u petak nije bio sprovod nego “ispraćaj sedmorice i još sedmorice”. Istaknuo je i kako vodstvo stranke podržava način na koji je aktualni predsjednik stranke riješio situaciju, objavio je N1. 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI