SDP ODLUČIO DA JE DOSTA?! ‘Bilo je pitanje trenutka, od sutra smo u oporbi!’ Tomaševiću upitna većina u Skupštini

Foto: Cropix

Glavni odbor zagrebačkog SDP-a odlučio je nakon dugog sastanka donijeti odluku o prekidu suradnje s Možemo u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. U metropoli bi nakon svega mogla nastupiti politička kriza.

Sporazum o programskoj suradnji i formiranju većine potpisan 16. lipnja 2021. raskidaju, kako navode, jer se radi o dokazano neučinkovitom modelu u ostvarenju odrednica SDP-a. Nakon današnje višesatne rasprave Gradski odbor SDP-a odlučio se na takav korak.

Ovaj potez SDP-a znači samo jedno, da su od ponedjeljka u oporbi, što automatski poteže pitanje i većine u Skupštini.

Indikativno je da niti jedan zastupnik SDP na aktualnom satu nije postavio Tomaševiću niti jedno pitanje već je to činila tek oporba.

Bez zagrebačkog SDP-a, Možemo nedostaju dvije ruke u Skupštini, a u ponedjeljak je nastavak sjednice na kojoj treba donijeti odluku o podizanju kredita za zagrebački Holding, teškog 1.8 milijardi kuna. Samim time upitna je i pozicija predsjednika Skupštine SDP-ova Joška Klisovića. Pitanje je kako će to utjecati na nacionalnu razinu gdje se i dalje slažu kockice i pregovara između te dvije opcije kojima mnogi žele suradnju u narednom izbornom ciklusu za nadolazeće parlamentarne izbore.Dok s jedne strane šef zagrebačkog ogranka Viktor Gotovac podržava ovaj razilazak s većinskim partnerom u Skupštini, Peđa Grbin čini se nije zadovoljan te je moguće da čak i raspusti tu zagrebačku organizaciju. “Bilo je pitanje trenutka, od sutra smo u oporbi”, poručili su iz SDP-a.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI