SDP-OV PETEK BEZ PARDONA UDARA: ‘Tomašević nije ispunio brojna očekivanja, Filipovića pozivamo da pomogne gradu’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Zastupnik SDP-a u Skupštini Grada Zagreba Renato Petek komentirao je nove odluke oko mjere roditelj-odgojitelj, ljetne radove u Zagrebu, razvrstavanje otpada, ali i dosadašnji mandat gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Mjera roditelj-odgojitelj zasad je nešto izmijenjena, no od nje se ne odustaje dugoročno. Ona sad ide u javno savjetovanje u kojem mogu sudjelovati svi građani, a potom će se o njoj odlučivati na razini Skupštine, objasnio je Renato Petek za N1.

“Gradonačelnik je odmah nakon packe suda zbog prvog prijedloga najavio nove izmjene odluke i sad je ona planirana za jesen. Raspisano je javno savjetovanje na 30 dana u kojem svi mogu sudjelovati, a onda će se odlučivati na razini Skupštine. Ukazivali smo ranije da se trebalo pažljivije odnositi prema korisnicima i osigurati kompenzacijske mjere, a na to je ukazao i sud. Tražili smo izvješće gradonačelnika da vidimo koliko je povećan broj upisa djece u vrtić. Što je sa socijalnim mjerama i zapošljavanjem tih osoba koje koriste mjeru? Vidljivo je da kompenzacijske mjere nisu bile spremne, nadam se da će sad biti spremne”, rekao je Petek.

Istaknuo je da rokova za kompenzacijske mjere još nema, ali i da je SDP prije odluke obeća organizirati okrugli stol na tu temu. “Većina političara je bila za promjenu te mjere, ali mora postojati izlaz da se zbrinu sva djeca”, dodao je.

Građani koji žele sudjelovati u javnoj raspravi o nacrtu prijedloga Odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja, mogu tu učiniti putem obrasca na ovom linku, koji potom pošalju na mail adresu [email protected], najkasnije do 28. kolovoza 2022.Govoreći o problemu otpada u Zagrebu istaknuo je: “Možemo se snaći, koristiti papir ili papirnatu vrećicu. Gradonačelnik je rekao da se svi mogu javiti Čistoći i da će dobiti paket biovrećica i onih žutih. Do 1. listopada Grad treba osigurati nove vrećice, plave za miješani komunalni otpad. One su naručene, izabrana je tvrtka Veltplast koja je i prije imala taj posao, već su u izradi. S nekoliko je trgovačkih lanaca potpisan sporazum. Uskoro će se sve predstaviti građanima.”

“Osim što se obnove tiče, nema velikih pomaka. Što se tiče obrazovanja, grad je aplicirao za nove vrtiće, više od 20 objekata u sljedeće dvije godine. Glede gospodarenja otpadom Grad će uskoro aplicirati za sortirnicu. Vjerujem da će se naš bivši kolega Filipović zalagati da se pomogne gradu. Imamo trend pada odvojenog otpada, to je zabrinjavajuće”, kazap je Petek o suradnji s Vladom.

Petek smatra da gradonačelnik nije ispunio brojna očekivanja, od otvorenosti i komunikacije, do javne nabave i uštede… “Mi očekujemo od gradonačelnika prijedloge za rješavanje problema. SDP će uvijek biti partner ako će se ići s dobrim prijedlozima”, rekao je Petek.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI