SDP-OVAC BRUTALNO ISKREN O STANJU U STRANCI: ‘Bitne su samo fotelje i grebemo se tko će biti bliže predsjedniku’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik saborskog Odbora za pravosuđe SDP-ov Mišel Jakšić gostovao je u Newsroomu  N1 televizije gdje je komentirao sjednicu na kojoj će se raspravljati o kandidatima za predsjednika Vrhovnog suda kao i previranja unutar SDP-a.

“Razgovarali smo danas i dogovorili da se sjednica Odbora za pravosuđe odgodi za srijedu u 13 sati, tako da će idući tjedan biti glasanje”, rekao je Mišel Jakšić i pojasnio koliko je na to utjecala činjenica što će vladajuća većina svoj sud o kandidatima za predsjednika Vrhovnog suda dati tek u utorak.

“U specifičnoj smo situaciji jer bez vladajućih nemamo kvorum. Svima je cilj donijeti odluku i krenuti raditi putem reforme hrvatskog pravosuđa. Dan-dva neće nikoga ubiti, no ovo pokazuje da premijer uz sve vrline ima mali problem kad treba donijeti odluke i onda to ukiseliti do Podravkinog ajvara.”

“S obzirom na to da je sjednica bila sazvana, premijera se ipak u svemu ovome nešto pita. Sve izgovoreno u ovih nekoliko tjedana pokazuje da je činjenica da posljednje izmjene Zakona o sudovima nisu bile najuspješnije jer je previše upitnika tko, što i zašto radi i da se srž Zakona o sudovima treba promijeniti. Rasprava Plenkovića o profesorici Turković govori da su DSV i Odbor za pravosuđe bili nebitni, a do prije neki mjesec su se kleli da bi Zlata Đurđević bila izabrana da je poštovana procedura”, dodaje Jakšić.

Komentirajući reakciju Andreja Plenkovića na Aktualcu da što se tiče suca Radovana Dobronića, ne može jedna presuda biti argument je li netko dobar.



“Pričekali bismo srijedu kad moraju pustiti bijeli ili crni dim. Predugo sad to sve skupa traje, Dobronić je odgovorio puno pitanja. Ušao je u puno tema koje tište hrvatske građane i to bi mogao biti pozitivan korak. Presuda o švicarcu je jedna presuda, ali je dramatična, bilo je naznaka da će pasti na europskim sudovima, na kraju je ispalo da je bio u pravu.”

Naravno dao je i svoj komentar o zbivanjima u SDP-u koja su i više nego dramatična u posljednje vrijeme. Gradski odbor stranke sastat će se pak ovaj vikend.

Bio je poprilično iskren po tom pitanju. “Stranka ima vjerno biračko tijelo. Takve rasprave su nas tu dovele, deset godina traju sukobi, bavimo se unutarstranačkim podmetanjima i foteljaštvom. Putem smo se odlijepili, zaboravili na ljude koji glasaju za nas, samo se grebemo za fotelje, odbore i tko će biti bliskiji predsjedniku”, poprilično je oštro poručio Mišel Jakšić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI