SDP-OVAC S OCEM VARAO NA COVID POTVRDAMA: Sumnjiče ih da su prevarili 17 zaposlenika svoje tvrtke

Otac (66) i sin (32) privedeni su zbog sumnje da su zloupotrijebili potpore za očuvanje radnih mjesta, objavila je policija dubrovačko-neretvanska.

Saznaje se da je 32-godišnjak SDP-ov kandidat za gradonačelnika i gradski vijećnik u Dubrovniku Ivan Tropan.

Policija je objavila kako se 55-godišnji Tropanov otac sumnjiči za kazneno djelo prijevare na štetu 17 osoba. U razdoblju od lipnja 2020. do lipnja 2021. godine zaposlenicima svoje tvrtke sa sjedištem u Dubrovniku nije rekao da im pripada pravo na naknadu plaće iz programa Vlade Republike Hrvatske.

“Radi se o sredstvima namijenjenima očuvanju radnih mjesta zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa. 55-godišnjaku je pritom pomogao i 32-godišnji muškarac, također zaposlenik iste tvrtke”, priopćili su iz policije.

Sina policija sumnjiči i za krivotvorenje isprave. On je u lipnju 2020. godine izvornu svjedodžbu početnih kvalifikacija taksi-vozača preinačio i napravio dvije lažne svjedodžbe na imena dvoje zaposlenika koji nisu imali tu kvalifikaciju.



Prevarom je navodno 17 zaposlenika oštećeno za ukupan iznos od 419.478,41 kn. Novac je 55-godišnjak zadržao za sebe. Otac i sin u utorak su uhićeni te pritvoreni.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI